USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутатська недоторканість повинна бути знята, - Ірина Констанкевич

25 Липня 2017 19:04
В Україні депутати мають надто широкі права завдяки недоторканності - вважає народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич .

Про це вона заявила під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

Так, статтею 80 Конституції України народним обранцям парламенту гарантується депутатська недоторканність. Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп. Крім того, народні депутати не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані.

«В Україні надто широкі права, які надаються депутатам і які не обмежують діяльність в правовому полі. Тобто, людина може здійснити правопорушення, але депутатська недоторканність дає їй можливість лишитися не покараною. Моя позиція категорична: усі, хто вчиняє злочини, повинні відповідати перед законом. Тому, якщо є факт встановлення такого правопорушення, потрібно знімати недоторканність», – заявила Ірина Констанкевич.

Свою позицію народний депутат задекларувала тим, що стала співавтором законопроекту щодо внесення змін у Конституцію України про зняття депутатської недоторканності. Проект закону зареєстрований у Верховній Раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Адвокат - радник М.М Показати IP 25 Липня 2017 19:14
Ці балачки чую впродовж всіх виборчих компаній нашої держави. Це не що інше, як дешевий піар ...!!! Візьми шановна і напиши заяву голові ВР ,що ти відмовляєшся від цієї недоторканості , це стане прикладом для інших і докажеш на ділі про свою принциповість і чесність !!!
Ірина Показати IP 25 Липня 2017 21:35
Чомусь в основному ваша депутатська діяльність зводиться до неопредельоної форми дієслова.Повино .. має бути ...і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus