USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутатський запит – не скарга і не «цидула», - Блінова

29 Березня 2011 16:56
Учорашній черговий випад голови облдержадміністрації Бориса Клімчука під час понеділкової наради проти мого депутатського запиту мене здивував і обурив.

Хоча, напевне, за час так званого губернаторства Бориса Клімчука можна було б уже звикнути до аж ніяк недипломатичної, нетактовної, некоректної манери спілкування цього обласного чиновника, який дозволяє собі привселюдні образливі коментарі, перекручує факти, а то й поширює неправдиву інформацію.

Саме так сталося учора під час наради, коли голова облдержадміністрації Борис Клімчук зневажливо назвав мій депутатський запит «цидулою», супроводжував його незрозумілими коментарями.

Тому хочу уточнити: свій депутатський запит з приводу цінової ситуації в області я зробила на сесії обласної ради 15 лютого 2011 року.

У ньому йшлося про те, щоб включити в порядок денний наступної, 4 сесії обласної ради питання росту цін на продукти харчування, товари і послуги. Цей запит голосуванням підтримали 53 депутати, з цього приводу прийнято також рішення сесії.

До речі, серед тих, хто підтримав запит з приводу складної цінової ситуації на ринку продуктів, товарів і послуг, дев’ятнадцять представників групи «Нова Волинь», зо що я їм, безперечно, щиро вдячна. У цьому можна пересвідчитися, зайшовши на сайт Волинської обласної ради.

Ось текст рішення ради щодо мого запиту:

Про запит депутата обласної ради Блінової В.М. щодо включення питання в порядок денний наступної чергової сесії обласної ради
Волинська обласна рада
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Рішення
від 15.02.2011 №3/3
м. Луцьк

Про запит депутата обласної ради Блінової В.М. щодо включення питання в порядок денний наступної чергової сесії обласної ради
Відповідно до статті 21 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», статей 4.1, 4.3 Регламенту обласної ради шостого скликання, обласна рада
Вирішила:
1. Підтримати запит депутата обласної ради Блінової В.М. щодо включення в порядок денний наступної чергової сесії обласної ради питання стосовно росту цін на продукти харчування, товари і послуги (додається).
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на відділ з питань організаційно-консультативного забезпечення діяльності ради.

Голова ради В.І. Войтович


Перейшовши за цим посиланням, можна подивитися результати голосування за це рішення.

Тобто, як видно із рішення сесії, у жодному разі не йдеться про якесь «забивання цвяхів» голові Волинської обласної ради Володимиру Войтовичу чи якусь політичну упередженість, а про цілком усталений порядок розгляду депутатського запиту згідно з чинним законодавством.

Однак мене як обранця територіальної громади насторожує той факт, що замість підготовки розгляду цього питання в сесійній залі воно чомусь стало предметом зневажливих коментарів голови облдержадміністрації Бориса Клімчука на його ж апаратній нараді, причому аж через півтора місяці після того, відколи був виголошений депутатський запит.

Цінова ситуація на Волині на фоні наших мізерних зарплат (а в області вони одні з найнижчих в Україні) дедалі загострюється – це очевидно кожному, хто щодень купує продукти в магазинах і на ринках.

Водночас заборгованість із заробітної плати зростає, збільшується офіційний рівень безробіття. Про це пишуть і говорять журналісти майже всіх волинських засобів масової інформації.

Але голова ОДА вирішив, як в тому анекдоті, зробити винною «невістку». Власне, саме таким прийомом постійно послуговуються і його безпосередні керівники з вищих ешелонів влади.

Бо які б гучні гасла про будівництво «нової країни», «нової Волині» не проголошували, з них борщу не звариш і сім’ю не нагодуєш.

І ось на фоні стрімкого зубожіння волинян голова облдержадміністрації Борис Клімчук влаштовує ювілейний парад обласними і районними газетами. Ще б пак: в обласному бюджеті на висвітлення діяльності виконавчої влади закладено півмільйона гривень, за рахунок яких можна було б збільшити фонд депутатської допомоги інвалідам, тяжкохворим, у тих, в кого трапилося в родині лихо.

На мою думку, причина тієї бурі у склянці води, яку влаштував голова ОДА на вчорашній апаратній нараді, - моя незручна для нього позиція депутата і журналіста.

Бо, відгукуючись на звернення мешканців територіальних громад, намагаюся надати публічності і гласності тим питанням, які виконавча влада воліла б вирішити тихо, по-сімейному і часто-густо всупереч законам.

Це стосується проблеми дочірніх підприємств «Ківерціліс», «Маневичіліс», реорганізації обласного кіновідеомузичного підприємства.

Це не перший епатажний випад голови ОДА, який принижує мою гідність як депутата і як звичайної людини, на мою адресу.

В газеті «Діалог» від 13 січня 2011 року в публікації «Борис Клімчук: Я повернувся на Волинь іншим» в абзаці, де йдеться про голосування депутатів обласної ради за прийняття бюджету на 2011 рік, голова ОДА говорить: «Можна надувати щоки, казати, який хтось великий, як на сесії Старовижівської районної ради дав чортів Президенту, розказав, як уряду треба працювати, Клімчуку дісталося на горіхи. Але коли депутат від Старовижівського району не голосує за бюджет, а потім розказує, що треба будувати школу в якомусь селі, то я його просто не розумію».

Не буду висловлювати припущення, кого Борис Петрович мав на увазі, коли говорив про надуті щоки і критику на сесії Старовижівської районної ради. Але запитання про будівництво школи в селі Любохини на сесії обласної ради ставила саме я. Однак, як і всі депутати обласної ради, хто причетний до Старовижівського району (мажоритарники й обрані за партійними списками), я проголосувала «ЗА» а прийняття бюджету. Це підтверджено результатами голосування, які можна побачити на сайті обласної ради.
Депутатське запитання до голови ОДА Бориса Клімчука з цього приводу я теж озвучила на сесії 15 лютого.

Однак пояснення чи відповіді від голови облдержадміністрації, для чого йому розповсюджувати маленьку брехню, яка породжує велику неправду, так і не дочекалася.

Наступна сесія, на якій якраз депутати мали б обговорити цінову ситуацію, повинна відбутися у квітні. Однак вчора вже озвучена інформація, що сесія відкладається аж на травень.

Можливо, Борис Петрович і Володимир Войтович розраховують, що тоді вже ціни врегулюються самі собою і відпаде потреба обговорювати цінову ситуацію на Волині у сесійній залі? Але ж навряд: вуздечки, щоб приборкати ціни, наша виконавча влада поки що не знайшла, а рішення сесії від 15.02.2011 року №3/3 «Про запит депутата Блінової В. М. щодо включення в порядок денний наступної чергової сесії обласної ради питання стосовно росту цін на продукти харчування, товари і послуги» треба таки виконувати.

Валентина БЛІНОВА,
депутат обласної ради (фракція «Батьківщина»)


Від редакції "ВН": текст Валентини Блінової редакція отримала 29 березня і опублікувала його без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
покупець Показати IP 29 Березня 2011 17:56
24 копійки НАЦІНКИ на буханцю хліба-для"Царя Хліба"-то правильний випад.Клімчук МОЛОДЕЦЬ
от-так Показати IP 29 Березня 2011 18:04
От і я кажу-якби громада знала що платить 24 копійки з буханця хліба щодня невідомо за що(майже 10% вартості) -то певно ви б не були нашим обранцем!І те що це стало відомо громаді-правильно.Але пройдисвітам ну дуже не хотілося щоб людям це сказали
правдоруб Показати IP 29 Березня 2011 19:17
Пані Блінова швидше за все не розібралася, що Б. Климчук не мав на увазі її запит, а що вона слідує як і її "однопартійці ", тільки більш високого рангу, за якими конкретно пройшовся губернатор. А це "Цар Хліба". А ті факти, що приведені з вуст Петровича багато про що говорять і цей "запит" Блінової - мізер, порівняно з тим, як "бізнесують" і обдирають людей депутати з БЮТ! А її запит без проблем розглянуть, нехай не переживає і уважно інформацію вивчає. А то на засіданні не була, а так детально все знає? Ось і "попала", що її не мали на увазі до такої міри, як вона це все розтиражувала у всіх ЗМІ.
міля Показати IP 30 Березня 2011 11:16
Дорога подруго, поїзд вже ваш пішов. 5 років проідеологовала свою фракцію у обласній раді і що з того? Розгляньте на своїх зборах поведінку однопартійця Триндюка, щоб відмовився від відмивання коштів 0,5 млн грн у місяць. 24 копійки на одному буханці з кишень наших пенсіонерів перетворюються у мільйони олігарха Триндюка, який за версією Форбс займає 123 місце серед найбагатших українців. Аяяяяй.
Блінова-це що? Показати IP 30 Березня 2011 13:26
24 копійки на одному буханці з кишень наших пенсіонерів перетворюються у мільйони олігарха Триндюка, який за версією Форбс займає 123 місце серед найбагатших українців.Це так треба допомагати вижити людям?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus