USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Депутати Луцької міськради - проти нового департаменту

22 Грудня 2016 12:48
У Луцьку хочуть реорганізувати управління культури в департамент, розширивши штат та повноваження. Втім, депутати міської ради не погодилися виділяти на це кошти, мовляв, «немає грошей, аби в навчальних закладах безплатно харчувати школярів, а тут на культуру треба».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22-го грудня.

Зі слів начальника управління культури Тетяни Гнатів, реорганізація передбачає створення двох нових відділів та новий міжнародний напрямок у роботі.

«Ми хочемо створити два відділи: менеджменту та креативних індустрій, реалізації міжнародних проектів. Для цього візьмемо на роботу 5 працівників. Ми націлилися писати проекти, вигравати гранти, залучати іноземні кошти та принципово змінити культурне життя в місті. Ми хочемо створювати новий, якісний продукт. І вже готові звітувати за виконану роботу через півроку. Лучани хочуть цих змін», - пояснює Гнатів.

Нова структура департаменту виглядатиме так:
Втім, член комісії Анна Мовяк відмовилася підтримувати зміни, бо з міської казни потрібно буде виділити більше грошей – на зарплату новим працівникам.

«Я проти таких змін, адже в бюджеті немає грошей, аби в навчальних закладах безплатно харчувати школярів, а тут на культуру треба. Ви ще хочете роздувати штат і брати на це кошти з міської казни», - наголосила Мовяк.

Як зауважила Тетяна Гнатів, що зарплати працівникам будуть невисокі - 1723 гривні, й це не будуть великі кошти для міського бюджету.

Втім, зміни таки не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
бе-е Показати IP 22 Грудня 2016 14:07
мовяк як і всім іншим деп-л-утатам культура не цікава тема. нема чого і з чого щось взяти в кишеню!
Харитя Показати IP 22 Грудня 2016 15:49
А чим тоді департамент Бунди буде займмтись, для чого плодити дублюючі структури, що, не хватає для блатників місць?
123 Показати IP 22 Грудня 2016 23:12
Це зараз 1700 а з нового року??? * на 5, математика проста. Думаю в Войнаровський добре справляється з організацією " Поліського літа" і т.д. Грошей і так багато йде на такі події....в теперішній час напевно вистачить.
Лучанка Показати IP 23 Грудня 2016 19:27
ліквідуйте взагалі. Зробіть з Міської ради один земельний відділ по забудові рагулями міста курниками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus