USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Депутати пропонують зобов’язати Росію виплачувати кожному українцю компенсації за розпочату війну

10 Травня 2023 19:51
Сім депутатів Верховної Ради пропонують парламенту затвердити основні принципи забезпечення компенсацій для жертв агресії Російської Федерації.

Про це йдеться у законопроєкті № 9279, передають Українські Новини.

Документ встановлює основні принципи майбутніх правовідносин, які виникнуть після перемоги України у війні з Російською Федерацією, у сфері отримання громадянами України компенсацій від переможеної сторони за отриману моральну шкоду.

Згідно з ним, кожен громадянин України вважається жертвою агресії за виключенням осіб, які підозрюються у вчинені або вчинили злочини проти національної безпеки України.

Право на компенсацію набувається на підставі письмової заяви жертви агресії, або уповноваженої нею особи, яка подається у будь-який Центр з надання адміністративних послуг в Україні, через українські консульства за кордоном, або через електронний застосунок «Дія».

Компенсації жертвам агресії виплачуються за рахунок коштів, які належать РФ у сумі не менше 8% її валового внутрішнього продукту.

Компенсації, які отримуються жертвами агресії за отриману моральну шкоду, розподіляються між ними у рівних частках за виключенням витрат на адміністрування цього розподілу, для адміністрування розподілу компенсацій держава Україна створює Компенсаційний фонд.

Як повідомляли, на єдиному порталі державних послуг «Дія» з 10 травня запрацювала в тестовому режимі електронна послуга «єВідновлення», яка передбачає отримання громадянами компенсації на ремонт пошкодженого внаслідок російського вторгнення житла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дупутатам Показати IP 10 Травня 2023 21:13
Сім ідіотів, автомати в руки - і на фронт, нечисті.
Вітя Показати IP 10 Травня 2023 23:10
Нє-а, не треба. Таких йолопів на фронт небезпечно пускати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus