USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати рекомендували кандидатуру очільника «Інваспорту»

26 Січня 2017 13:47
Двоє претендентів зголосилися на посаду начальника Волинського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 26 січня.

Як повідомила начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Мирослава Якимчук, про вакантну посаду оголошували на веб-сайті облради і кожен, хто мав бажання працювати на посаді, міг подавати заявки. За станом на сьогодні надійшло дві заявки, тож кандидатури винесли на розгляд членів профільної комісії облради.


Першим заслухали виконувача обов’язків начальника «Інваспорту» Віктора Галана-Влащука, який розповів, що працює на посаді з 2016 року. За цей період, з його слів, вдалося поліпшити матеріально-технічну базу центру. Отримали приміщення під тренажерну залу, вже закупили тренажери, які отримали від Луцької міськради у вигляді гранту, у якому брав участь «Інваспорт». Вирішується питання ремонту приміщення, відкриття другої черги спортзалу. Вирішили усі питання участі спортсменів у змагання, здійснюють реабілітацію спортсменів на базі Західного центру за рахунок коштів держбюджету, ввели в дію електронну бухгалтерію, вдалося згуртувати колектив фахівців, які працюють у центрі.


Говорячи про роботу у майбутньому, він зауважив, що основним питанням є забезпечення участі спортсменів у дефлімпійських іграх, куди Волинь делегує трьох спортсменів зі стрільби та одного з легкої атлетики.

У 2018 році відбудуться Паралімпійські ігри з зимових видів спорту, у яких планують взяти участь двоє волинських спортсменів. Подальший розвиток «Ініввспорту», з його слів, полягатиме у розвитку матеріально-технічної бази. Лише у 2013 році отримали приміщення для тренажерного залу, тож нагальним питанням є наявність приміщення для занять спортсменів та купівля відповідного обладнання.

Інший кандидат, Богдан Кулик, розповів, що працює з 2012 року методистом у спортивній школі для інвалідів, одночасно займаючи посаду тренера з дзюдо. Його бачення перспектив розвитку центру полягає у вдосконаленні тренування дітей, створення районних відділень, тому що у Луцьку та прилеглих районах, з його слів, вже небагато спортсменів. Щодо розширення технічної бази, він пропонував налагоджувати міжнародні зв’язки з іноземними організаціями, які готові викидати реманент та спортивну форму у хорошому стані. Він пропонував, окрім підтримки пріоритетних видів спорту, зосередитися на інших видах, наприклад, тхеквондо.


Попри те, що зі слів посадовців ОДА, кандидатуру Богдана Кулика начебто погодив Український центр з фізичної культури і спорту інвалідів Інваспорт у Києві, Мирослава Якимчук зауважила, що призначення та звільнення керівника центру належить до компетенції облради. Саме депутати облради визначатимуть, яку кандидатуру подавати на погодження у Київ.

У підсумку, члени комісії рекомендували підтримати кандидатуру чинного виконувача обов’язків начальника «Інваспорту» Віктора Галана-Влащука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Микита Показати IP 26 Січня 2017 15:04
Гащина! Повертати терміново Гащина
Ігор до Микита Показати IP 26 Січня 2017 20:16
Гащин-це історія,яку можна згадувати.звичайно він свій внесок зробив.але розкрадання грошей у спортсменів це вже занадто.хочете повторення цієї історії-тоді вперед
Сергій Показати IP 26 Січня 2017 19:29
На кінець Гащина клан, який знімав гроші зі спортсменів та захищався інвалідами почав рушитись. Тепер Кулика як наставника хоче поставити і так мріє далі керувати. Добре що здоровий глузд перемагає
Таня Показати IP 26 Січня 2017 20:09
Який Кулик?Він говорить про вдосконалення тренування дітей?Я хожу займатися до них в зал неодноразово, і можу сказати, що більше свого часу він проводить за комп'ютером, а не приділяє увагу заняттям з дітьми з відхиленнями вадами, притому беручи гроші у здорових людей за відвідування залу.Краще шукайте хороших тренерів.
Іра Показати IP 26 Січня 2017 21:48
Ще раз доказано що корупція у державі далі процвітає. Цікаво скільки треба бабла було проплатити щоб отримати таке погодження на посаду. я теж хочю бути начальником і маю гроші.
Іра Показати IP 26 Січня 2017 21:51
Ще раз доказано що корупція у державі далі процвітає. Цікаво скільки треба бабла було проплатити щоб отримати таке погодження на посаду. я теж хочю бути начальником і маю гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus