USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати Ківерцівщини хочуть інформацію про землю і власників...

1 Серпня 2008 12:03
Ківерцівську райраду під час сесії, що відбулася 31 липня, сколихнули словесні баталії між депутатами щодо питання доцільності оприлюднення сільськими та селищними радами інформації про власників ділянок, виділених під забудову. Про це 1 серпня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Ще раніше була утворена тимчасова депутатська комісія у складі 15 чоловік, покликана з’ясувати становище у галузі земельних відносин Ківерцівського району. Серед найголовніших причин, які спонукали народних обранців до такого кроку, – ситуація з виділенням земельних ділянок у сільських радах району, розташованих біля Луцька.
 
За твердженням  голови тимчасової «земельної» комісії (і за сумісництвом заступника очільника Ківерцівської райради) Олександра Юнчика, вони направили усім сільським радам району лист із вимогою оприлюднити інформацію про земельні ділянки, виділених під індивідуальну забудову, та їхніх власників. Зокрема, пропонувалося повідомити комісію про прізвища, імена, по батькові, юридичні адреси землевласників, розмір їхніх наділів тощо.
 
Сільські та селищні голови відмовилися надавати інформацію подібного роду. Їх підтримав і прокурор району у своїй відповіді депутатам-«комісарам», мотивуючи рішення тим, що, згідно із Законом «Про інформацію», особиста інформація про людину не повинна розголошуватися стороннім особам.
 
Саме навколо цих двох позицій і розгорнулись дебати в залі. Наприкінці викристалізувались 3 основні позиції, за які і проголосували: «направити прокурору області скаргу на прокурора Ківерцівського району, а копію вислати у Генеральну Прокуратуру», «надавати дані лише про конкретних осіб, щодо яких є сумніви у комісії» і «прийняти оприлюднену Олександром Юнчиком інформацію до відома». Що характерно, жодна з цих пропозицій не пройшла, насамперед – через брак голосів.
 
У результаті депутати Ківерцівської районної ради постановили, щоб це проблемне питання було доопрацьоване.
 
Цікаво, що представники прокуратури Ківерцівщини у сесійній залі були відсутні. Ситуацію, порушену під час сесії, вони відмовилися коментувати «Волинським Новинам» і у своєму приміщенні, посилаючись на те, що прокурор району наразі перебуває у відпустці.
 
Довідково:
 
На початку березня 3 депутати Прилуцької сільської ради Ківерцівського району Волині отримали від 3,5 до 5-ти років позбавлення волі із конфіскацією майна за земельні оборудки і хабарництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Серпня 2008 15:08
Усі рішення органів місцевого самоврядування є публічними, тобто такими які можна оприлюднювати. Щось крутить прокуратура. Якщо щось не робиться значить це комусь вигідно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus