USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Депутати Луцькради проголосували за резолюцію народного віча.ФОТО

25 Листопада 2013 16:42
На голосування під час позачергової сесії міськради внесли єдине питання – про підтримку резолюції, яку напередодні затвердили учасники народного віче.

У сесійній залі зареєструвалися 44 депутати.
Нагадаємо, що у сесійній залі на той час перебували ще й активісти євромайдану.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКРАДУ ПІКЕТУЮТЬ АКТИВІСТИ ЄВРОМАЙДАНУ
Насамперед депутати дозволили виступити координатору євромістечка Майї Москвич.
«Нас ніхто не закликав, це було свідомо, і ми постійно збільшували свою чисельність. Близько семи тисяч лучан підписалися за євроінтеграцію. Сьогодні ще підписалися близько півсотні волинських студентів. Нині ми прийшли звернутися до вас. Згадайте вибори у 2010 році, свої обіцянки. Зараз трансляцію сесії дивляться усі лучани. Просимо прийняти рішення про те, що Луцьк – європейський. Це не просто резолюція, а волевиявлення народу. Якщо ми не будемо у Європі, то ми втратимо і те, що маємо», - зазначила громадська активістка.
До слова, до сесійної зали під оплески занесли прапор Євросоюзу.

Після того, як питання поставили на голосування, – всі присутні депутати проголосували одноголосно «за», без попереднього обговорення питання.
Нагадаємо, що декілька тисяч лучан взяли участь у мітингу, що відбувся на Театральному майдані у Луцьку 24 листопада.
Тоді тисячі лучан прийшли висловити протест проти згортання політики євроінтеграції. Багато хто з присутніх ставив підписи на підтримку європейського курсу України, які збирали у наметовому містечку.
А на прикінці мітингу зачитали резолюцію народного віча «За європейську Україну», у якій вимагали відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів, а також провести 27 листопада позачергову сесію Верховної Ради України, під час якої ухвалити усі потрібні для євроінтеграції законопроекти.
Окрім прийняття резолюції, депутати доручили департаменту ЖКГ встановити таблички у вигляді прапорів Європейського Союзу на всіх в’їздах до міста. Також надали дозвіл на встановлення наметового містечка на Театральному майдані і підтримали ініціативу міського голови про встановлення біля будівлі ради прапора ЄС.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
укр. Показати IP 25 Листопада 2013 17:09
Бажано, щоб депутати міськоі ради іхали в Єуропу по вулиці Гнідавській, і тільки на власних автомобілях.Єуропейці х...и.
Володя до укр. Показати IP 25 Листопада 2013 19:21
100%
Корінний лучанин Показати IP 25 Листопада 2013 17:11
ПРИЄМНА НОВИНА!! ДЕПУТАТИ БУДЬТЕ ЗАВЖДИ З НАРОДОМ, ТОДІ ВСЕ У НАС БУДЕ СУПЕР і ВСІ ТРУДНОЩІ ПЕРЕБОРЕМО! ШЕВЧЕНКО нас молив: "БОРІТЕСЯ-ПОБОРЕТЕ!"
Антибандерлог Показати IP 25 Листопада 2013 18:43
Майя Москвич - це дочка Дыми Москвича?
Дебілослогу до Антибандерлог Показати IP 25 Листопада 2013 19:22
Ну і що козліна? Як при Кобі, розстрілять..пургену хлебни..хоть пронесе..комунологіще
Степан Показати IP 25 Листопада 2013 19:24
ЄВРОПЕЙЦІ х..нові вже і сніг сьогодні випав а міст на ГПЗ вже півтора місяця як розритий стоїть!!!! Європейці приїдуть ремонтувати???
Загреб Показати IP 25 Листопада 2013 19:41
Кононович ти уже 5 лет носиш европейский гуманитарний жекетик.А вот теперь подумай сколько ти лет проходиш в гуманитарном жекетике сделаном в Росии или Казахстане.?Учись думать гопник плебей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus