USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати не знають, чи треба у Луцьку нова галерея

26 Березня 2012 17:49
Погодити виділення з міського бюджету 93 тисяч гривень на ремонт одного з приміщень Палацу культури міста Луцька поки не наважилися члени бюджетної комісії міськради.
Під час засідання комісії 26 березня вони вирішили, що визначаться передбачати кошти чи ні безпосередньо перед початком чергової сесії міськради.
Як зауважила начальник управління фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова зауважила, що, відповідно до проекту рішення про внесення змін до бюджету, пропонується виділити з бюджету розвитку 93 тисячі гривень на ремонт приміщення другого корпусу Палацу культури Луцька. Згідно з намірами влади, тут має розташуватися галерея мистецтв, де відбуватимуться різноманітні виставки, зокрема, художників-початківців, учнів Луцької дитячої художньої школи.
Так, за словами першого заступника міського голови Святослава Кравчука, на Великдень планувалося відкрити в новій галереї виставку писанок, яку щороку презентують в дитячій художній школі, і більшість лучан і гостей міста не може з нею ознайомитися. Більше того, Кравчук обмовився, що ремонтні роботи в приміщенні уже тривають.
Тим часом голова комісії з питань бюджету постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Олег Чернецький закликав колег не поспішати ухвалювати рішення, адже керівництво Палацу культури, на його переконання, має можливості залучити кошти без допомоги влади. Як приклад Чернецький навів доходи від так званої одноразової оренди залів. Адже орендна плата за постійне користування приміщеннями повністю перераховується до міської скарбниці, нагадала Єлова. Водночас додала, що з травня 30 відсотків цієї плати залишатиметься для потреб Палацу. Втім, за словами головного фінансиста міста, це буде лише приблизно 12 тисяч гривень на рік.
Чернецький відзначив, що хотів би побачити приміщення і з’ясувати, чи дійсно місту потрібна нова галерея, адже на вулиці Лесі Українки уже є одна. Таку ж думку висловив член комісії, «бютівець» Сергій Григоренко. «Це ж не 900 тисяч. Ми й так їм будемо давати 30%. А потім ще раз давати з бюджету? Щоб це не було так, що там будуть виставлятися «на халяву». В мене є питання, чи треба та галерея? Я хочу подивитися приміщення, я так не проголосую», ‒ заявив депутат.
Начальник управління культури міськради Тетяна Гнатів телефоном розповіла членам комісії, що нова галерея – заклад нового типу, де відбуватимуться зустрічі митців з молоддю і виставки робіт початківців. А Святослав Кравчук, який долучився до роботи комісії пізніше, пояснив, чому для цих потреб влада не може використовувати галерею мистецтв, що на вулиці Лесі Українки.
З його слів, те приміщення міська влада свого часу віддала в оренду обласному осередкові Спілки художників України, які проводять у галереї свої виставки. Іншим туди, буцімто, зась. Після цих слів обранець громади Сергій Григоренко запропонував членам комісії відвідати ще й цю галерею мистецтв і з’ясувати, чи дотримуються користувачі приміщення умов, передбачених договором оренди: «На основі чого вони одним відмовляють, а іншим ні? Може їх змусити всіх приймати? Ми втратили приміщення, може, спробувати навести там лад?»
Зрештою, депутати доручили начальнику відділу управління майном міської комунальної власності міськради Тарасу Яковлєву відзвітувати про те, чи дотримуються орендарі приміщення галереї на вулиці Лесі Українки умов договору, а також вирішили, що детальніше з’ясують, чи потрібна місту ще одна галерея, і ухвалять остаточне рішення у середу під час засідання бюджетної комісії, яке має відбутися перед початком чергової сесії міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Zavtramen Показати IP 26 Березня 2012 19:56
"Чернецький закликав колег не поспішати ухвалювати рішення, адже керівництво Палацу культури, на його переконання, має можливості залучити кошти без допомоги влади"...) - вот это жжёт))) по его логике, не нужно финансировать детские сады, роддома и прочие социальные проекты - они ж все могут "залучити" - да и родные не позволят сдохнуть свим детям... - очередной показательный пример "благодийныка", который перед выборами как обычно побрехал, а потом показал свое настоящее лицо - барыги, уровень понимания которого проблем городской общины так и не поднялся выше уровня торговли кастрюлями....)))
Лучанин Показати IP 27 Березня 2012 09:50
Мабуть пан Чернецький хоче прибрати до рук це приміщення і зробити у ньому чергову "печерську сауну" на весь другий корпус Палацу культури.Попаримось "на шару" в центрі міста.Чи новий великий ювелірний (мавзолей)салон-магазин?Все вірно,на мистецтві багато не заробиш.І де таких "розумних" депутатів понабирали?
Патріот до Лучанин Показати IP 8 Квітня 2012 16:12
100%
розочка Показати IP 27 Березня 2012 11:32
Може пан Григоренко в себе дома собак бродячих буде тримати? А людям галереї не треба, бо де там та культура у наших депутатів...
Сурма Показати IP 27 Березня 2012 13:58
Даремно напали на Чернецького та Григоренка. Вони, як депутати, підішли до прийняття цього рішення дуже зважливо. За благими намірами створення начебто галереї мистецтв, присутне бажання панночки Гнатів, разом із своїм покровителем Кравчуком, відремонтувати за кошти місцевого бюджету це приміщення, а згодом передати його в оренду певній особі з правом викупу. Тоді вже ніхто не згадає про галерею.
О Показати IP 30 Березня 2012 08:56
Панночка Гнатів , мабуть ,після історії з першою музичною школою , нічого так і не навчилася. Їй скоро на пенсію - хоче встигнути... доки не привіталася з паном маразмом за руку
Юрмала Показати IP 30 Березня 2012 09:10
А покровитель - це як ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus