USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутати Волиньради долучаться до вирішення проблеми боргів ЛПЕ?

14 Травня 2009 10:40
Луцьк ініціює розгляд «троллейбусного» питання на сесії Волинської обласної ради, що відбудеться 15 травня. Про це інформують «Волинські Новини».
 
Луцький міський голова Богдан Шиба звернувся до голів обласної державної адміністрації Миколи Романюка та обласної ради Анатолія Грицюка, а також голів постійних депутатських комісій та фракцій обласної ради з вимогою внести на найближчу сесію обласної ради питання про ситуацію на Луцькому підприємстві електротранспорту.
 
У листі-зверненні зокрема йдеться:
 
«Луцька міська рада та виконавчий комітет звертаються до Вас у зв’язку з ситуацією, що склалася на Луцькому підприємстві електротранспорту. Через відсутність надходження субвенцій із державного бюджету та, як наслідок, виникнення заборгованості з виплати заробітної плати, колектив підприємства змушений був із 11. 05.2009 року оголосити страйк. У результаті цього тисячі лучан були позбавлені можливості скористатися своїм правом на пільговий проїзд.
 
Станом на 01.05.2009 року підприємство недоотримало з державного бюджету півтора мільйони гривень компенсації за пільговий проїзд.
 
З метою відновлення повноцінної роботи Луцького підприємства електротранспорту, погашення заборгованості з виплати заробітної плати колективу підприємства, зняття соціальної  напруги у місті вимагаємо:
 
1. Внести на найближчу сесію обласної ради питання про ситуацію на Луцькому підприємстві електротранспорту.
 
2. Створити тимчасову депутатську комісію щодо вивчення питання про  порядок розподілу субвенцій та перегляду механізмів компенсації втрат перевізникам за пільгові перевезення.
 
3. Забезпечити розгляд рішення комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області щодо збільшення розрахункових показників на перевезення пільгових категорій громадян Луцькому підприємству електротранспорту на 1 мільйон гривень для компенсації втрат від таких перевезень.
 
4. Заслухати та дати оцінку діям посадових осіб структурних підрозділів обласної державної адміністрації, внаслідок дій яких виникли проблеми із забезпеченням повного і своєчасного відшкодування втрат перевізникам від пільгових перевезень.
 
Звертаємо Вашу увагу, що, починаючи з кінця 2007 року, після зміни механізму відшкодування коштів, порядок  розподілу державних субвенцій став непрозорим та необ’єктивним. І щороку проблема постає знову. А в умовах фінансово-економічної кризи вона загострилась.
 Зі свого боку, міська влада вишуковує можливості виходу з кризової ситуації. З цього питання міський голова звернувся до народних депутатів України та до Міністерства фінансів України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Травня 2009 14:06
Товарищ, Шиба, до подруги своєї Юлії Володимирівної звертайся, до Турчинова якого бюджет влаштовує, до кааліції. До чого тут обласна рада?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus