USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Держава боргує Луцьку 248 мільйонів гривень за субсидії

18 Травня 2017 20:13
Держава має невідкладно вирішити питання з відшкодуванням бюджетам міст обласного значення Волині коштів на забезпечення пільг та субсидій населенню.

Про це під час брифінгу в парламенті, який було організовано спільно з народним депутатом
Ігорем Гузем («Народний фронт»), 18 травня заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич. Наразі борг центрального бюджету перед чотирма містами – Луцьком, Ковелем, Нововолинськом та Володимиром-Волинським становить майже 482 мільйони гривень, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Велике прохання до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана: почути керівників міст Волині і громаду та вжити всіх заходів для того, щоб складні питання економічного розвитку на місцях були вирішені якнайшвидше», – сказала Ірина Констанкевич.

Виконувач повноважень Луцького міського голови, укропівець Ігор Поліщук під час брифінгу зазначив, що нині держава боргує Луцьку 248 мільйонів гривень щодо відшкодування коштів на забезпечення пільг та субсидій, з яких 123 мільйони – ДКП «Луцьктепло», 11 мільйонів – «Луцькводоканалу» та ще 5 мільйонів – об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

«Така ситуація спричиняє ряд негативних наслідків: неможливість розрахуватись за природній газ, за електроенергію. Це призводить до росту заборгованості комунальних підприємств за природній газ та електроенергію, до росту штрафних санкцій за розрахунками, неможливості сплатити податки та єдиний соціальний внесок. Окрім того, ми повинні подумати про людей. Складається така ситуація, що нам не буде чим заплатити людям зарплату, які працюють в комунальній сфері. Сьогодні є загроза не отримати номінації за газ, що в свою чергу може призвести до перебоїв гарячого водопостачання, ускладнюватиме підготовку до опалювального сезону», – каже Ігор Поліщук.

За словами в.о. повноважень мера, ті працівники комунальних підприємств, які не отримуватимуть вчасно заробітну плату, будуть звільнятися та виїжджати в пошуках роботи закордон.

«Я прошу звернути увагу на цю ситуацію та зрозуміти всю серйозність наслідків, якщо Кабмін взагалі думає про ці наслідки», – наголосив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Травня 2017 00:19
подати на кабмін в суд.
юзько пилсудськый Показати IP 19 Травня 2017 07:31
Держава боргує не тільки Луцьку, а і всім містам і селам України. А тепер і всьому світові.От така вона у нас ДЕРЖАВА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus