USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Держава закупила для військових харчові відходи замість консервів, - УКРОП

9 Серпня 2017 09:46
Волонтери та представники УКРОПу заявляють, що держава закупила для військових харчові відходи замість м’ясних консервів, інформує прес-служба УКРОПу.

Міністерство оборони закуповує для військовослужбовців на передовій консерви, виготовлені з м'ясних відходів.

Про це 8 серпня, під час прес-конференції заявили волонтери та представники партії УКРОП, які отримали від військових та користувачів соцмереж скарги на погану якість продуктів.

«Взагалі незрозуміло, чим годують хлопців на передовій. Ми взяли на експертизу декілька цих банок. Коли відкрили, сморід розійшовся по цілому залу, такого навіть собака не хоче їсти», – заявила голова Закарпатської обласної організації УКРОПу Власта Негря.



За її словами, йдеться про консерви «Яловичина стерилізована» виробництва ТОВ «Адамант 2000» та «Яловичина тушкована «Зоресвіт», (виготовлена ТОВ «Коляда-2016»), які вже декілька місяців поспіль закуповуються за державні кошти для потреб ЗСУ. Непридатність тушонки, якою змушені харчуватися бійці, підтвердили й результати лабораторної експертизи, проведеної ДП «Укрметртестстандарт» у місті Києві.

«Те, що написано на банці, й те, що всередині неї, не відповідає ані ДСТУ, ані здоровому глузду», – зазначив волонтер Богдан Хаустов.

За словами голови Хмельницької обласної організації УКРОПу Дмитра Йовдія, ТОВ «Адамант 2000» є фігурантом декількох кримінальних проваджень, а відтак не має права брати участь у державних тендерах. Досудове слідство встановило, що різні неофіційні виробники виготовляли та реалізували товар сумнівної якості, легалізуючи його через «Адамант». Це підприємство, яке спеціалізується на виготовленні корму для домашніх тварин, також перемагало в тендерах на постачання продукції для шкіл та ПТУ.

Незважаючи на суспільний резонанс, прокуратура Хмельницької області, де розташоване виробництво, проігнорувала звернення волонтерів і представників УКРОПу за відповідним фактом.

«Ми зіткнулися з цілковитою бездіяльністю правоохоронних органів нашого регіону. Ми не можемо зрушити цю справу з мертвої точки», – заявив Дмитро Йовдій.



Так само формальними відписками відбулися й міністр оборони Степан Полторак та Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, офіційні звернення до яких направив народний депутат з УКРОПу Віталій Купрій. За його словами, у відповіді міністра оборони немає жодної інформації про проведення службової перевірки чи встановлення відповідальних за закупівлі осіб.

«Для мене це однозначно вказує на те, що зараз покривається злочин. Як правозахисник і людина, яка бореться з корупцією, я не вперше бачу, що відбувається у військовій сфері в Україні», – підкреслив нардеп. Представник УКРОПу наголосив, що Генеральний прокурор Юрій Луценко має розпочати розслідування за фактами постачання непридатних продуктів харчування для ЗСУ. Разом з тим можливе розкрадання коштів у структурі Міністерства оборони має бути досліджене на рівні Кабінету Міністрів. Відповідні звернення до цих органів влади народний депутат направить найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АНАТОЛЬ_ Показати IP 9 Серпня 2017 10:04
Я в шоці від тих "волонтерів"! А куди дивиться влада?
Пилип Показати IP 9 Серпня 2017 10:11
Отходи для отдходiв...
12345 до Пилип Показати IP 9 Серпня 2017 10:30
Пилипе, в даному випадку тут яка ситуація, термін "відходи" підходить виключно для тебе дурко. Більш того, якщо бути точними, то ти є фекалія ботоксної криси, навіть не відходи.
Віталій до Пилип Показати IP 9 Серпня 2017 10:40
Отдох тут ти г.внюк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus