USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Деталь до томографа луцької лікарні вартує 1,6 мільйона

23 Вересня 2016 12:46
Рентгентрубка для комп’ютерного томографа, який працює у Луцькій міській клінічній лікарні вийшла з ладу, тож апарат не працює.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів учора, 22 вересня

Згідно з інформацією управління охорони здоров’я, томограф у міській лікарні зараз не працює, оскільки одна з деталей – рентген трубка вийшла з ладу, вичерпавши свій ресурс.

«Її вистачає на 3 роки. На послугу є попит, і томограф постійно, в безперервному режимі працює», - пояснила бухгалтер управління.

Депутат Костянтин Петрочук запитав, послуга томографа безкоштовна чи платна. На що отримав відповідь: «Вона безкоштовна, єдине що там йдуть благодійні внески для закупівлі витратних матеріалів».

Згадані «благодійні внески» (від 300 гривень), переконують, йдуть на витратні матеріали і поточне забезпечення роботи томографа. Але йдуть вони через муніципальну касу. Скільки так «заробив» на внесках кабінет томографії, переконують, облік не ведеться, всім завідує благодійна каса.

На це депутат Олександр Кравченко зауважив: «1,6 мільйона гривень мали б компенсуватися використанням цього томографа. Каса, яка збирає ці гроші, мала б акумулювати гроші, але ці кошти витрачені. Тим часом ми раз в 3 роки виділяємо гроші на трубку томографа, а ці кошти не накопичуються, щоб лікарня могла сама придбати цю деталь».

Та директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова переконує: за кошти, сплачені у вигляді «благодійних внесків», купували витратні матеріали і виконували дрібний ремонт. Якщо ж включати вартість таких дорогих деталей, то вартість послуги буде більшою.

У результаті обговорення депутати домовилися, що варто заслухати інформацію про надходження коштів до Луцької міської клінічної лікарні через муніципальну касу, а тоді вже робити висновки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучанка Показати IP 23 Вересня 2016 12:57
Крім благодійних внесків в касу - частина лишається в кабінеті.... адже пропонують заплатити на місці на деталі для приладу
Ігор Показати IP 23 Вересня 2016 13:01
Висновок один. Гроші не обліковуються, щоб була можливість для зловживань.
лучанка Показати IP 23 Вересня 2016 13:02
пока не внесете гроші в касу і не принесете квитанцію про оплату , ніхто ніякої послуги в лікарні не надасть. отакі благодійні внески добровільно - примусові.
Я Показати IP 23 Вересня 2016 13:06
А скільки вони там мають Де дівають ці гроші ? Прізвище того хто отримує "благодійні внески" і звіт де діває Як бісить ця " безоплатна медицина " яка є в рази дорожчою за платну
саша Показати IP 23 Вересня 2016 13:49
От цікаво, а як за благодійні внески вони моглиб провести кап. ремонт томографа, та в подальшому ці витрати можна відобразити в бухг. на приладі якій стоїть на балансі (на основних засобах). Всі зрозуміло, що ці внески - то виконання плану по збору коштів
Людмила до саша Показати IP 23 Вересня 2016 16:10
кошти за обслідування давно повернуті громадянами. Щоразу послуги дорожчають,а по суті повинні бути зменшені,бо є зношення апарату і т.д..
Андрій Показати IP 23 Вересня 2016 16:11
Гроші тупо розкрадаються і йдуть на облаштування маєтка ...
777 Показати IP 23 Вересня 2016 16:17
маю проблеми із хребтом,за десять років томографію робили разів 5 - 6 жодного разу це не було безкоштовно,попередня оплата 350-450грн, і за день там не менше двох - трьох десятків хворих за рік це 2-3 млн грн, це годівниця для тих хто там працює, деякі лікарі навіть покинули лікувальну практику заради роботи на томографі
11111 до 777 Показати IP 23 Вересня 2016 20:20
а що краще зробити для хребта Компютерну томографію чи МРТ?? ви тільки КТ робили чи і МРТ також? Де краще зробити КТ чи МРТ?
Анонім Показати IP 23 Вересня 2016 16:54
не ходжу в луцьку обласну дитячу,анестезіолог хам та хабарник,в нетверезому стані чуть не до смерті зробив наркоз дитині,від нтнього чути горілякою,сивий такий в дитячій обласній,лікарі схаменіться,ви рятуєте життя,не вспівши переступити поріг,ви кричите 400 наркоз,їздимо в ровно,там компетентніші
лучанин Показати IP 26 Вересня 2016 21:04
Хай ЛМКЛ не стогне.....на ремонт томографа гроші дають люди у вигляді внесків ...це золоте дно для персоналу...за пів року ця сума вертається..і на ремонт і на розхідні матеріали...вся проблема в тому що частина грошви ідуть тому хто МРТ встановив...(КИїв).а частина по кишенях персоналу..
лучанин Показати IP 26 Вересня 2016 21:10
нехай простий журналіст прийде о 7 00 на приймальне відділення і порахує охочих пройти МРт...і помноже людей на суму 300 грн....це мінімум...і перемноже на 300 календарних днів.....без вихідних....то сума виходить вражаюча.....не треба красти....ВОТ вся відповідь..На чужому горі щастя не збудуєш!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus