USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Їдете за кордон з дітьми? Подбайте про документи. Поради прикордонників

25 Грудня 2013 12:36
Батькам, які їдуть за кордон з дітьми, варто завчасно подбати про належне оформлення документів.

Луцькі прикордонники інформують: від початку року майже півтисячі маленьких україців ДПСУ не випустила за рубіж. А все тому, що дорослі не належним чином оформили офіційні папери, - повідомляє «Волинська Газета».

Тож коли найближчі свята ви з дитиною зібралися провести поза Україною, інформація Луцького прикордонного загону стане вам у нагоді.

Начальник штабу цього загону Олег Шевченко, нагадуючи правила перетину державної межі, зауважив на трьох моментах.

Перший стосується поїздки в супроводі двох батьків (опікунів). У такому разі в паспорті мами або тата має бути вписана дитина віком до 5 років. Із п’ятирічного віку в паспорт необхідно вмістити ще й фото дитини, скріплене печаткою. Як альтернативу, дозволяється виготовити проїзний документ на дитину.

Другий момент – поїздка з одним із батьків (опікунів). У такому разі крім уже зазначених правил варто пам’ятати про наявність нотаріально завіреного доручення від другого із батьків, де вказується, в яку державу прямує дитина та скільки часу там перебуватиме.

Третій момент – поїздка без обох батьків (опікунів). Тут уже дитина повинна мати при собі власний проїзний документ і нотаріально завірене доручення від обох батьків.

– Поїздка з батьками за наявності лише свідоцтва про народження дитини дозволяється тільки до Російської Федерації, – наголосив підполковник Шевченко. Тому за детальнішою інформацією порадив звернутися на телефон гарячої лінії (044) 527-63-63 або на офіційний сайт ДПСУ pvu.gov.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus