USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ділили кошти волинських військових

11 Липня 2014 14:00
Депутати обласної ради вирішували, що можна дозволити військовим купувати за гроші з Волинської казни: бронежилети чи УАЗ.

Про це йшлося під час сесії обласної ради сьогодні, 11-го липня.

Голова обласної ради Валентин Вітер сказав, що згідно з пропонованим проектом рішення пропонується розширити список товарів, які можна купувати.

«За кошти, які виділили військовим частинам, ми дозволили купувати лише засоби захисту, а зараз є необхідність розширити використання коштів. Нам сказали військові Нацгвардії, що в них є бронежилети, а зараз треба авто УАЗ, аби доїжджати до блокпостів. Це просив командир, який пораненим повернувся на Волинь. Вони краще знають що їм потрібно чи тепловізор чи що інше, це 300 тисяч гривень», - пояснює Валентин Вітер.

Цю ідею підтримав депутат Олександр Свирида.

«Треба довіряти командирам, а не тут з крісел вирішувати. Їм краще видно, це і буде децентралізація влади», - наголосив обранець громади.

Втім, депутати засумнівалися чи можна таке рішення приймати, мовляв вони не впевнені, що вже всі військові на 100% забезпечені засобами захистів.

«У Нацгвардії є 150 чоловік, чи всі вони касками й бронежилетами забезпечені? Треба щоб нам про це доповіли, аби ми були впевнені, що безпека людей гарантована», - наголошує Святослав Кравчук.

Про це запитали в начальника департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігоря Никитюка, втім, він не зміг чітко відповісти.

Переживання присутніх вгамував виконувач обов’язків командира військової частини 1141 Валерій Вітковський.

«Наш військовий склад сьогодні в зоні АТО в Донецьку. Усі на 100% забезпечені броне захистами засобами, які були закуплені за рахунок спонсорських організацій, це Луцька міськрада, спілка афганців та інші. Кошти з обласної ради ми не можемо використати. Ми хотіли тендер провести, але члени цього комітету виконують зараз бойові завдання. Я не розумію, чому ці 3 мільйони не направили на спілку афганців, і ми б могли нормально використати гроші», - пояснює військовий.

Згідно із проектом рішення «Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення заходів розгортання в області 1-го батальйону територіальної оборони», передбачають такий перерозподіл 3 мільйонів гривень:

Військовій частині А2331 – 1450 тисяч гривень, військовій частині 1141 – 300 тисяч гривень, роті патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВСУ в області – 250 тисяч гривень, 1-му батальйону територіальної оборони – 1000 тисяч гривень.

Втім, депутати не знайшли спільного рішення й вирішили відкласти питання на годину, аби за цей час фахівці ОДА розробити механізм як «завислі» 3 мільйони гривень можна швидко використати, оминувши бюрократичну систему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Х***вий спеціаліст Показати IP 11 Липня 2014 14:22
"Я не розумію, чому ці 3 мільйони не направили на спілку афганців, і ми б могли нормально використати гроші», - пояснює військовий." А я не розумію як наші вояки могли неосвоїти жодної копійки з 23 травня, коли їм гроші впали на рахунок. Спілка афганців, отримавши 3 млн. з бюджету на рахунок в казначействі, має провести тендер. Таке законодавство. Через 2 місяці цей же мєнт скаже "де афганці діли гроші, чому вони не купили бронежилети?".
11111 Показати IP 11 Липня 2014 15:03
А чому немає голови ОДА на сесії і Шрамка шукали півгодини, певно думав над механізмом освоєння коштів....
z Показати IP 12 Липня 2014 15:07
кругом одні пірадаси
волинянин Показати IP 13 Липня 2014 15:39
В хлопців з батальйону ТрО немає ні шоломів ні бронежилетів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus