USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дітей без щеплень в Луцькому районі відсторонили від навчання

25 Жовтня 2018 08:29
У Луцькому районі учнів, які не мають щеплення від кору, відсторонили від навчання на три тижні.

Як повідомлялося раніше, Міністерство освіти та науки спільно з МОЗ видало указ, у якому йдеться, що невакцинованих дітей не впускатимуть на заняття у школи та дитячі садки. Відповідне рішення минулого тижня прийняли на засіданні комісії з питань техногенної та екологічної безпеки Луцької районної ради. Тож з понеділка 22 жовтня діти не ходять до школи.

Як інформує Конкурент, про це йдеться у сюжеті UA: Волинь.

Дочка Наталії Геліч нині не навчається разом зі своїми однокласниками у школі через відсутність необхідного щеплення.

"Дитина навчається у 5А класі. Там 9 чоловік немає щеплення. Тому нам сказали, що надсилатимуть нам домашні завдання, щоб ми їх виконували. І таким чином будемо проводити цей тиждень, а далі канікули, – розповідає жінка. – Ми робили всі щеплення планово. Коли ішли в школу у 6 років, цієї прививки не було. І, на жаль, нам ніхто не повідомив, що ми маємо зробити ще раз це щеплення. Не знаю, з яких причин. Можливо, вакцини не було. Не повідомляли ні педіатри, ні в школі, що нам потрібно зробити це щеплення".

У Підгайцівському НВК навчається близько 900 учнів, розповідає його директорка Жанна Скороход. Від початку навчального року тут на кір перехворіло 15 школярів.

"Домашні завдання викладаються на Viber, передаються однокласниками, всі опрацьовують і таким чином вирішуємо ситуацію. На сьогоднішній день, запланували вакцинацію для 150 дітей на завтра-післязавтра", – повідомила Жанна Скороход.

Кір у Підгайцях зафіксували у вересні. Днями захворіло ще 3 школярів, тому карантин із забороною відвідувати навчання продовжили ще на 21 день, каже директорка школи.

У дитячому садочку, який розташований навпроти НВК, виявили кір у щепленої дитини. Медична сестра закладу говорить, що тут ситуація контрольована, адже вихованці садочка 100% щеплені. Для додаткового запобігання розповсюдження хвороби у закладі відмінили заплановані масові заходи.

Більше – дивіться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 25 Жовтня 2018 09:22
Питання: 1. Що робити з дітьми, яким протипоказані прививки? 2. Хто відповідає за наслідки прививки: в одних знайомих людей дитина захворіла на енцифаліт. Висновок київських професорів і місцевих медиків: наслідок прививки.
Житель міста до Лучанин Показати IP 25 Жовтня 2018 12:41
А,тут і не думають кому протипоказані,головне план виконати,а відповідальність ніхто на себе не візьме,і дивно, що визнали наслідки,зазвичай все,тільки не прививка,моя дитина теж має намлідки,уже 14 років,скільки боролася,сказали нічого не докажете!
Нато Показати IP 25 Жовтня 2018 12:31
1.Навчатись вдома, де менший ризик їм захворіти. 2. Зараз без згоди батьків прививки робити не мають права. Вся відповідальність на батьках. На жаль... А повинна бути і на виробнику, і на установі, де зберігається, і на медику, який оглядає перед прививкою, і на батьках, які повинні надати медику деталі стану здоров"я на момент прививки.
Лучанин до Нато Показати IP 25 Жовтня 2018 15:52
1. А вам не здається, що це грубе обмеження прав людини, якщо в дитини проблеми зі здоров"ям, які не сумісні із прививкою, то вона повинна сидіти вдома? Може про це в Конституції десь зазначено? Чи вчителі може додому ходити?
Лучанин до Нато Показати IP 25 Жовтня 2018 15:53
2. На думку батьків ніхто не зважає. Виглядає все так, ніби в когось план по прививках, наслідки мало кого цікавлять.
Сергій Показати IP 3 Листопада 2018 09:06
Для чого прививки, якщо кір виявили у щепленої дитини???.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus