USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дітей врятувати було неможливо, – рятувальник про пожежу на Волині

27 Лютого 2020 16:29
Близько першої ночі, коли почало горіти, 6-річний Максим та 2-річна Злата були в хаті самі, розповів їхній дядько Василь Голубко, передає Суспільне.

23-річна мама діток в цей час була у сусідів, приглядати за ними залишила 14-річну сестру. Дівчина пішла з хати й залишила малих. Коли повернулася – побачила, що горить уся хата.

Як розповів керівник Ковельського міськрайонного відділу Держслужби із надзвичайних ситуацій Володимир Войтанік, коли приїхали пожежні – було вже надто пізно.

«Катя прибігла, сказала, що хата горить – я зразу побіг з хлопцями. Хлопці ще пробували залізти в хату. Пожежна приїхала спочатку Білашівська, потім Ковельська, але нічого не могли зробити. Я бачив, коли Максима, Злату підіймали – там були одні кості. Це дуже погана ситуація сталася», – розповів дядько загиблих дітей Василь Голубко.

«Подзвонила сусідка, що Янина хата горить – то зірвалися в другій години ночі і побігли, але ж там вже не було реально що все, одне полум’я було. Вже скільки тут вона, ніколи не бачила, щоб вона пила. Діти завжди були охайні, хороші, вона їм все купувала», – розказала сусідка Альбіна Нікітіч.

«Дітей врятувати було неможливо, тому що полум’я було і з вікон, і повністю охоплена покрівля. Причини виникнення пожежі розглядається декілька версій, одна із основних – це порушення конструкції димаря печі, так як в цій конструкції експрлуатувалася і піч для приготування їжі, і груба для опалення приміщень», – зазначив керівник Ковельського міськрайонного відділу ДСНС Володимир Войтанік.

Поліція з’ясовує обставини пожежі, розповів речник Нацполіції області Віктор Гомоль. З його слів, встановили, що матір вночі на декілька хвилин залишила малолітніх дітей без нагляду, пішла до сусідів. Попередня причина пожежі – порушення правил безпеки під час використання пічного опалення.

«Попередньо слідчі кваліфікують цю подію за двома кримінальними статтями. За статтею 166-ю та 270-ю ККУ. Мова йде про злісне невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, а також порушення встановлених вимог пожежної безпеки. Наразі встановлюються всі обставини трагедії», – розповів Віктор Гомоль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 29 Лютого 2020 16:59
Як шкода діток..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus