USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Діти, які отруїлися чадним газом у Луцькому районі, досі в лікарні

21 Лютого 2023 20:59
Двоє дітей одного та трьох років, які під час пожежі в селі Вітоніж отруїлися чадним газом та потрапили в реанімацію, досі перебувають на лікуванні.

Про це розповіла медична директорка з інформаційно-аналітичної роботи Волинської обласної дитячої лікарні Тетяна Жураківська, передає Суспільне.

У медзакладі діти перебувають упродовж тижня. Зі слів лікарки, їх уже перевели з реанімації, де вони перебували на кисневій підтримці, в профільне стаціонарне педіатричне відділення.

«Обоє дітей мають наслідки бронхіту після отруєння чадним газом. Зараз їхній стан ближчий до задовільного», – зазначила Тетяна Жураківська.

Як ми писали, увечері 13 лютого у селі Вітоніж Луцького району трапилася пожежа у дерев’яному житловому будинку.

Займання побачила мати, яка й вивела дітей з палаючої оселі. Дітей з отруєнням чадним газом госпіталізували.

Чадний газ може викликати смертельне отруєння, зазначають у Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Отруєння чадним газом супроводжується низкою симптомів, серед яких: головний біль, нудота, прискорене дихання, слабкість, відчуття втоми і запаморочення. Для порятунку постраждалого від газу слід забезпечити йому доступ до свіжого повітря, надати першу домедичну допомогу, зокрема підкласти під голову подушку та розстебнути комір і пояс, та викликати швидку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus