USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Діти загиблих лучан оздоровляться за кордоном

8 Червня 2016 12:52
Восьмеро дітей загиблих в АТО лучан оздоровляться у Литві.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови сьогодні, 8 червня.

Так, зі слів виконувача обов’язків начальника відділу у справах сім’ї та молоді міськради Алли Боярчук, з міського бюджету на оздоровлення луцьких дітей виділили 3,146 мільйона гривень, з них 2,316 мільйона безпосередньо на проведення оздоровлення дітей.

Також на 150 тисяч гривень обласної субвенції вже проведений тендер на закупівлю путівок в межах області.

Всього в літній період планують оздоровити 3725 дітей за кошти місцевого бюджету: 400 у таборі «Ровесник» та 3325 у 26 пришкільних таборах з денним перебуванням. З липня працюватиме один табір у клубах за місцем проживання центру «Спорт для всіх». Уже 57 дітей пільгових категорій оздоровлюються в таборі «Молода гвардія».

Крім того, частина дітей будуть оздоровлені за кошти благодійників. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» направив 166 обдарованих дітей на оздоровлення у червні, а восени 70 учнів-спортсменів також поїдуть на відпочинок. Громадська організація «Ми плюс» береться оздоровити 350 дітей на Закарпатті та інші.

Загалом з 23 347 луцьких дітей шкільного віку мають оздоровити 7 472 дитини, за кошти з різних джерел, у тому числі й бюджетних. Тобто, оздоровлять у місті близько третини луцьких учнів. Ще 40 дітей з Волновахи оздоровлюватимуться у таборі «Ровесник».

Окрім відпочинку в Україні, декілька юних лучан відпочинуть за кордоном, завдяки допомозі волонтерів та благодійників. Зокрема, восьмеро дітей загиблих в АТО лучан відпочинуть в Литві. Також з України поїдуть групи на відпочинок у Швецію, Швейцарію, серед них будуть і лучани. Ще одна дитина учасника бойових дій нині відпочиває в Греції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus