USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Яка доля розпочатої на Волині медичної реформи

16 Жовтня 2014 16:52
За часів режиму Януковича в пілотних регіонах України розпочали медичну реформу. Приєдналася до цього процесу і Волинь. Наразі МОЗ оцінює зроблене, а волинські медики кажуть лише про її успіхи.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Чи доступні волинянам якісні медичні послуги?», який відбувся в Луцьку в редакції газети «Волинь-нова» сьогодні, 16-го жовтня.

До учасників засідання зателефонувала з питанням лучанка Тетяна.

«Як буде далі відбуватися на Волині реформа медицини, яку розпочала попередня влада?», - поцікавилася вона.

З цього приводу начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк наголосив на здобутках волинської медицини, завдяки реформі, та розповів, що подальша доля реорганізації вирішиться вже найближчим часом.

«Тут є два аспекти: фінансовий і політичний. Перший - подальша реформа медицини тісно пов’язана із загальним фінансуванням. Я вважаю, що те, що було зроблено в області – це значне удосконалення. Зокрема, вдалося зміцнити первинку, покращили матеріально-технічне забезпечення обласних закладів. Другий аспект – реально усі чекають нову Верховну Раду. Зауважу, що реформа, яку розпочали за Януковича, на 70% побудована на концепції ще уряд Юлії Тимошенко. Щодо долі цієї реформи, то зараз відбувається оцінка Міністерством тих заходів, які вже реалізували. Буду завтра в Києві і ми знатимемо про їх перші результати», - розповів головний медик Волині.

Нагадаємо, що реформа медицини на Волині розпочалася ще 2010-го року. Тодішній заступник Міністра України з охорони здоров’я Валерій Бідний повідомив, що за чотири роки, внаслідок реформи в медичній галузі на Волині, планували створити сім госпітальних округів.

По тому редакція Інформаційного агентства Волинські Новини повідомляла, що медична реформа в обласному центрі Волині триває. Суть її полягає у тому, щоб дільничні лікарні переформувати у амбулаторії сімейної медицини.

Втім, уже наступного року у двох районах Волині люди почали бунтувати проти медичної реформи. Тоді громада висловила думку, що поспішна «медична реформа», призводить до погіршення якості надання медичних послуг. Окрім того, як наслідок реформи, розпочали перейменування поліклініки у Луцьку.

А вже цього року волиняни просили переглянути «медичну реформу Януковича-Клімчука».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ВОВК Показати IP 16 Жовтня 2014 16:56
Головним по впровадженню медичної реформи призначити Сидора !
Анонім до ВОВК Показати IP 16 Жовтня 2014 17:10
Сидора на мило. Хіба що поверне ВСЕ, що НАКРАВ за ці роки тим кого обібрав - ВОЛИНЯНАМ. І не треба прикриватися якимись досягненнями (за чужий рахунок).
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2014 17:58
доля одна. гнати в три шиї ващенюка, грицюка, сидора і кошеля. закон про люстрацію до них уже прийшов, а по друге: то буде найголовніше з реформи на волині у сфері медицини.
я Показати IP 16 Жовтня 2014 19:02
Реформу на Волині провели /впереди паровоза/, бо в пілотних областях на це виділялися гроші, а наші чиновники на чолі з Климчуком покійним , Ващенюк, Кошель та інш. хотіли вислужитися перед януковичем, от і ламали все, що можна! А тепер не то продовжуй, не то зупиняй, не то повертай, як було..
волинянка Показати IP 16 Жовтня 2014 20:23
вигідна медична реформа була для дибеля набрався добре і досі бере

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus