USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Діти від вакцини не помирають, - МОЗ України

8 Червня 2010 15:35
У Луцьку 8 червня відбувся семінар для лікарів «Актуальні питання імунопрофілактики та імунотерапії інфекційних хвороб».

Зустріч із вченими та спеціалістами МОЗ України відбулася у рамках національного циклу семінарів, які проходитимуть у всіх обласних центрах.

Головний дитячий імунолог МОЗ України Людмила Чернишова розповіла, що у відмовах від щеплень винні лікарі.

«Багато батьків відмовляються від щеплень. Щороку кількість відмов збільшується. А все тому, що наші лікарі мало знають про щеплення. Вважається, що лікар повинен досконало знати все про захворювання, щоб його правильно продіагностувати. А питання профілактики залишається в стороні», - переконує Чернишова.

Вона зазначила, що в світовій медичній практиці невідомі летальні випадки, які сталися внаслідок щеплення.

«Ми вводимо новий критерій оцінки післявакцинального періоду. Немає жодного прояву після вакцинації, щоб ми могли категорично сказати: це від щеплення. Воно просто співпадає з часом.

У світі не описано жодного захворювання, щоб можна було зі сміливістю ствердити: це захворювання буває тільки від щеплень. І не треба називати реакцію одразу ускладненням. Це «події», які сталися після щеплення і вони можуть мати різну природу», - пояснила Чернишова

За її словами, повинні проводитися генетичні дослідження. За їхніми результатами й визначатимуть, від чого виникло те чи інше захворювання – від вакцини чи від присутньої до щеплення інфекції в організмі дитини.

«Ускладнення після щеплень – рідкість. Тільки після проведення досліджень ми можемо сказати – це реакція на щеплення чи ні. А може, це була партія неякісного продукту?», - переконує імунолог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus