USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти з вадами слуху святкували День знань

1 Вересня 2008 16:59
Заступник голови обласної державної адміністрації Святослав Кравчук взяв участь у відзначенні Дня знань у Володимир-Волинській школі-інтернаті для дітей з вадами слуху. Про це повідомляють 1 вересня «Волинські Новини».
За інформацією офіційного сайту Волинської обласної держадміністрації, всі учні школи забезпечені індивідуальними слуховими апаратами, придбано комп’ютерний слухомовний комплект «Живий звук». Вихованці із великим задоволенням займаються у різноманітних гуртках, беруть участь у святах, конкурсах, спортивних змаганнях. Все це дає їм змогу розкрити свої таланти і творчі здібності.
Учні школи є неодноразовими переможцями фестивалю «Повір у себе». Учениця 9 класу Наталія Качула стала лауреатом ІІ туру Всеукраїнського фестивалю художньої самодіяльної творчості серед учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів для дітей з вадами слуху.
Гордістю школи є учениця 4-А класу Настя Каліш, яка стала переможцем обласного фестивалю художньої самодіяльної творчості.
Творчий  колектив художньої самодіяльності учнів школи брав активну участь у ІV-V Міжнародних фестивалях пісні та творчих форм осіб з обмеженими можливостями у місті Подоляни (Польща), де виборов почесне ІІ місце і став лауреатом фестивалю.
На належному рівні проводиться спортивно-масова робота, про що свідчать результати школярів у змаганнях. Учні школи неодноразово брали участь у Всеукраїнських змаганнях серед нечуючих дітей у Львові, Києві, Ужгороді, Полтаві, Миколаєві, Дніпропетровську, Маріуполі, Рівному.
Заступник голови обласної державної адміністрації Святослав Кравчук щиро й сердечно привітав учнів школи, її педагогічний колектив та батьків з початком нового навчального року.
Довідково:
Ця школа функціонує з 1946 року. А цього літа відкрито її нове приміщення, побудоване на кошти з державного бюджету.
У закладі навчається і проживає 102 дитини (віком від 6 до 19 років) Волині. Учні здобувають повну загальну середню освіту (12 класів), а також професійну підготовку кравчині та столяра-будівельника.
У педагогічно-реабілітаційному процесі працює 53 педагоги, 20 із них мають сурдопедагогічну освіту, 21 спеціаліст вищої категорії, 5 вчителів-методистів, 7 старших вчителів, 14 відмінників освіти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus