USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для чого волинянки змінили вишиванки на робочий одяг

10 Грудня 2015 18:18
“Запрошуємо всіх допомогти нашим хлопцям в АТО!”, – кажуть союзянки, які готують деталі для маскувальних костюмів у Володимирі-Волинському. Про це інформує Місто вечірнє.

Жінки, які входять до Володимир-Волинської громадської організації «Союз Українок», завжди у перших рядах патріотів нашої держави. Союзянки не втомлюються доводити це не словом, а ділом, адже не злічити тих добрих справ, які вони роблять для міста, району та рідної України. Ось і зараз, змінивши вишиванки на робочий одяг, активістки взялися за дуже потрібну та відповідальну роботу.

- Ситуація на сході країни, на жаль, залишається напруженою. А це означає, що всі ми не маємо права розслаблятися, а повинні й надалі допомагати нашим захисникам вистояти і здобути перемогу, – каже Віра Чайковська-Тарликова. – На фронті, окрім іншого, існує потреба у маскувальних костюмах, так званих «кікіморах», які найчастіше використовують розвідники. Із проханням допомогти їх виготовляти до нас звернулася небайдужа мешканка Володимира Діана Шевчук – і ми взялися за роботу. Відгукнулися всі наші жінки працюють почергово згідно з графіком зранку і до пізнього вечора.

Необхідний матеріал передали союзянкам волонтери з Києва. Маскувальний костюм виготовляється з декількох деталей: передньої частини, спинки, рукавів та штанин, які представляють собою сітку, в кожну клітинку котрої петелькою необхідно затягнути сувору нитку на зразок бахроми. Робота ця дуже копітка, така, що потребує багато часу. Виконувати її треба якісно, адже маскувальний одяг використовується у польових умовах.

Аби отримати нитки, сама Дана Сергіївна розпускає грубі нові мішки, з пряжі робить відрізки, довжиною по 25 см, які йдуть у роботу. Вже готові деталі костюмів союзянки відправлятимуть назад у Київ, де їх зшиватимуть і фарбуватимуть у відповідні до різних сезонів кольори – від білого до відтінків зеленого та коричневого.

Не зважаючи на те, що плетінням «кікімор» займається чисельна громадська організація, є потреба у помічниках, адже роботи дуже багато. Тож союзянки запрошують усіх небайдужих мешканців міста і району долучатися до доброї справи. Волонтерів обіцяють включити у графік у відповідності до побажань – на будь-яку зручну годину і на будь-який час. Також активістам потрібен столяр, який зголоситься зробити рамки з підставками для натягування сітки. Є потреба й у нових мішках, що користовуватимуться на нитки.

Якщо ви бажаєте зробити свій внесок у велику справу нашої перемоги, звертайтеся з 9:00 до 19:00 за адресою: Володимир-Волинський, вулиця Ковельська, 71, офіс ТзОВ «Фенікс».

Міла Сергєєва, Володимир-Волинський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus