USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Для досягнення гендерної рівності знадобиться ще 300 років, – генсек ООН

7 Березня 2023 17:52
Глобальний прогрес у сфері прав жінок «зникає на очах», а для досягнення гендерної рівності знадобиться ще три століття.

Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, пише The Guardian.

Під час промови на Генеральній Асамблеї ООН напередодні Міжнародного жіночого дня Антоніу Гутерреш зазначив, що права жінок у всьому світі порушуються.

Серед проблем він назвав: материнську смертність, вигнання дівчат зі шкіл, відмову в роботі доглядальницям та примушування дітей до ранніх шлюбів.

«Прогрес, досягнутий протягом десятиліть, зникає на наших очах», – сказав Гутерреш.

Читати ще: 8 Березня – це про права жінок: що святкує світ і чому не варто переносити на 25 лютого. Історія та погляди

Він підкреслив особливо жахливі умови в керованому Талібаном Афганістані, де «жінки та дівчата були викреслені з суспільного життя».

Гутерреш не назвав інших конкретних країн, втім підкреслив, що в багатьох місцях сексуальні та репродуктивні права жінок порушуються, а в деяких країнах дівчата, які ходять до школи, ризикують бути викраденими.

«Гендерна рівність стає все більш віддаленою. За нинішніх темпів розвитку ООН Жінки відсуває її на 300 років», – сказав Гутерреш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Березня 2023 09:05
Залежить де на близькому сході так там ще далеко до рівності, в США або Европі якщо ти білий мужчина(не гей) то прав в тебе менше ніж в собаки.
Микола Показати IP 11 Березня 2023 09:21
це ж паразити!!! на пенсія раніше, живуть довше, на війну не беруть, усі поять у сексі пасів, сплять довше......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus