USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Для КП «Луцькі ринки» збільшили вартість оренди торгової площі

13 Березня 2024 12:48
Вартість послуги з надання в оренду торгових площ на ринках обласного центру Волині для КП «Луцькі ринки» підвищили до 209 гривень 90 копійок за один квадратний метр на місяць.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Розрахунки вартості послуг з надання в оренду торгової площі та відповідний проєкт рішення розглянуто на засіданні комісії з питань ціноутворення та тарифної політики. Тож проєкт рекомендували внести на розгляд членів виконавчого комітету Луцької міської ради.

Чинна вартість послуги з надання в оренду торгових площ на ринках міста Луцька для КП «Луцькі ринки» становить 119 гривень за один квадратний метр на місяць (з ПДВ).

У зв'язку зі змінами рівня витрат на обслуговування ринку комунальне підприємство «Луцькі ринки» переглянуло розрахунок вартості послуг з надання в оренду метра квадратного торгової площі. Зокрема зросли витрати з оплати праці, прибирання території, вивезення сміття, ремонту покрівлі торгових рядів, охорони території ринку з системою відеонагляду.

Окрім того, податок на землю враховано відповідно до оцінки вартості земельних ділянок, здійсненої Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області: його сума зростає на 45% та становитиме за рік 56 тисяч 727 гривень.

Таким чином, з 1 квітня вартість послуги з надання в оренду торгової площі на ринках міста Луцька для комунального підприємства «Луцькі ринки» встановили у розмірі 209 гривень 90 копійок за один квадратний метр торгової площі на місяць.

Прогнозують, що внаслідок підняття вартості послуг з надання в оренду торгових площ надходження до бюджету територіальної громади зростуть до 300 тисяч гривень за рік у вигляді податків та зборів, сплачених КП «Луцькі ринки».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 13 Березня 2024 13:24
Ви краще тиловим бюджетним заробітки знижуйте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus