USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Для нас це було шоком»: в ЄС жорстко розкритикували Київ стосовно боротьби з корупцією

21 Грудня 2017 14:48
Україна проводить низку важливих реформ, але в Євросоюзі очікують на більш фундаментальні зміни, особливо у боротьбі з корупцією.

Про це заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в інтерв’ю "Європейській правді".
Ізабель Дюмон доволі жорстко розкритикувала Київ – хоча жодного імені від неї так і не пролунало. Але за критикою не пошкодувала і згадок про успіхи та перспективи нашої країни.
"Те, що зроблено – дуже важливо, і треба віддати належне українським політикам, які зважилися на ці непрості зміни. Але на цьому тлі тим більше пригнічують ті атаки на антикорупційні органи, свідками яких ми були і які ми досі продовжуємо бачити. Ситуація в сфері боротьби з корупцією категорично псує загальну картину", - сказала Дюмон.

Нові відносини (Угода про асоціацію України з ЄС та безвізовий режим, - ред.) несуть в собі також взаємну відповідальність. І для ЄС найважливішим підтвердженням цієї відповідальності було питання боротьби з корупцією.

"Коли ми побачили такі нападки, такі атаки на тих, хто веде боротьбу з корупцією, для нас, для Європейського Союзу, це було шоком", - сказала посол.


В той же час посол відзначила, що за останні місяці в Україні було прийнято цілу низку важливих реформ. Йдеться про реформу охорони здоров'я, пенсійну реформу, реформу системи освіти, частково проведена судова реформа.

Однак вона наголосила, що в Європі хотіли б побачити більш глибинні, фундаментальні зміни.

"Я думаю, що і український народ хотів би побачити інший рівень реформи держслужби. Представникам української влади дуже добре відомо, що потрібно зробити, щоб створити і запустити систему підготовки держслужбовців. Ми зі свого боку готові допомогти, і в Києві знають про нашу готовність і про деталі наших пропозицій", - додала Дюмон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Триндець Показати IP 21 Грудня 2017 16:10
Народ хотів би побачити не те що вони думають, а все що робиться, різко в протилежному стані. А так нічого дивного.
Просто Показати IP 21 Грудня 2017 17:04
Да ви за»@&ли зі своєю корупцією! Економіку піднімати треба, науку розвивати, робити реформу для народу, а не пи@&₽ти що тільки з корупцією боретесь.
ввв до Просто Показати IP 21 Грудня 2017 19:44
Ні , братику,ти в корені не правий. При топ.корупції ніколи не буде економічного зростання держави.Аксіома.
Богдан Показати IP 21 Грудня 2017 18:11
Ізабель Дюмон це "рука та агент москви". У нас все зашибісь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus