USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Британія перекине 800 військових до Норвегії

30 Вересня 2018 17:08
Активність Росії в арктичному регіоні протягом останніх років зросла. Відтак Велика Британія перекине 800 військовослужбовців на нову військову базу на півночі Норвегії вже у 2019 році.

Про це заявив британський міністр оборони Гевін Вільямсон в інтерв'ю The Telegraph, передає канал 24.

Цей крок Лондон робить у рамках "стратегії оборони Арктики" від російської загрози.

Вільямсон зазначив, що Кремль збільшив активність підводних човнів в регіоні до рівня, близького до того, який був за часів "холодної війни". Окрім того, Росія відновила роботу над військовими базами, що залишилися з часів СРСР.

Влада Британії вирішила захищати свої інтереси в Арктиці. На новій військовій базі розмістяться також військовослужбовці Норвегії, США та Нідерландів.

Британський міністр також повідомив, що у жовтні й листопаді будуть проведені найбільші з часів "холодної війни" військові навчання НАТО. Під час маневрів буде відпрацьовуватися сценарій вторгнення біля берегів Норвегії.

За словами Вільямсона, у навчаннях візьмуть участь 40 тисяч солдатів і офіцерів з 30 країн Альянсу і їхніх партнерів. Окрім того, у них задіють 130 літаків, 70 кораблів і понад 10 тисяч транспортних засобів.

Нагадаємо, нещодавно північний флот Росії, який перебуває у районі архіпелагу Новосибірських островів, під час навчань вперше випробував береговий ракетний комплекс "Бастіон". Стрільба по мішені в акваторії моря Лаптєвих, що імітує загін кораблів умовного супротивника, велася з узбережжя острова Котельний.

У чому небезпека дій Росії в Арктиці? Президент Росії Володими Путін нарощує потужне військо уздовж арктичного узбережжя. Навесні 2017 року Міністерство оборони Росії повідомляло, що добудовує в Арктиці військові містечка, а також відновлює мережу полярних аеродромів. Москва також заявила про намір розгорнути в Арктиці дві нові зенітні ракетні системи С-400 "Тріумф". У 2016 році завершилося будівництво великої військової бази "Арктичний трилисник" на Землі Франца-Йосипа.

Арктика охоплює центральну частину Північного Льодовитого океану, його регіональні моря, такі як Баренцове, Карське і Чукотське, а також території Канади, Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії, Російської Федерації, Швеції та США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр Показати IP 30 Вересня 2018 21:24
А піару ніби перекидають дивізію *едельвейс* чи *вікінг*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus