USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для особливих діток з Луцька влаштували казкове новорічне свято. Фото

4 Січня 2020 16:04
Вранці 4 січня у Волинському драмтеатрі було людно й гамірно, адже на новорічні забави й виставу «Піколетто» зібралося кілька сотень особливих луцьких дітлахів.

Особливі вони своєю долею, адже багатьом з них судилося народитися із непростим діагнозом. Проте завдяки своїй силі духу, любові батьків та небайдужості благодійників такі дітки вміють радіти життю й намагаються всебічно розвиватися, пише сайт Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Як розповіла представниця Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, на новорічне свято цього дня зібралися дітки, які відвідують низку громадських організацій: «Стежина добра», «Сходинка в майбутнє», «Даун-синдром», «Зірка надії», «Інсулін», «Янголята», «Сильні діти» та ВОГО батьків дітей з психофізичними порушеннями «Повір у себе».
«Такі дітки потребують особливої підтримки. І нам дуже приємно влаштовувати для них розваги, вручати подарунки. Тішимося, коли бачимо щасливі очі, радісні усмішки дітлахів, яким насправді жити непросто, – зауважує Катерина Шкльода. – Засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця вважає особливою місією допомагати саме таким людям. Хочеться, щоб ці дітки і їхні батьки були здорові, щасливі й ніколи не втрачали життєвого оптимізму. Вони – великий приклад для наслідування, адже їм не позичати сили, витривалості й терпіння».
Мама восьмирічної Насті Віта Гись уже не перший рік дружить з організацією «Сильні діти», адже її донька відвідує заняття з іпотерапії. «Дитина погано ходить, проте іпотерапія дуже допомагає нам. Контакт з тваринами заспокоює, допомагає розвивати моторику. Нам це дуже подобається, – розповідає жінка. – На такому новорічному святі ми теж не вперше, відвідуємо щороку і дуже вдячні організаторам за настрій. Діткам такі зустрічі корисні, їм цікаво і весело проводити час разом. Це змога зустрітися із такими ж особливими дітками, порозважатися разом, потанцювати, подивитися виставу. А жива вистава їм значно видовищніша, ніж просто мультик. Крім того, дітям надзвичайно приємно отримувати солодкі гостинці».

Окрім новорічних розваг біля ялинки з Дідом Морозом та іншими казковими героями, діти мали змогу взяти участь у майстер-класі з розмальовування глиняних виробів, що його проводила громадська організація «Зірка надії» на чолі з Олександром Жаловагою. До того ж, організація вже вкотре влаштувала виставку проекту арт-терапії «Ліпка глиною» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«П’ятий рік поспіль нас підтримує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Виставка у драмтеатрі експонується протягом місяця, до 18 січня. Усі ці глиняні вироби виготовляли такі-от особливі дітки по всій області з допомогою професійних гончарів, – зазначає Олександр Жаловага. – Дякуємо за чудове свято і багаторічну підтримку команді Фонду «Тільки разом» і його засновнику Ігорю Палиці, який робить багато добрих справ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus