USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Для смартфонів наступного року запустять супутниковий зв'язок Starlink

13 Жовтня 2023 14:09
SpaceX оголосив про запуск на мобільних пристроях своєї майбутньої послуги Starlink Direct to Cell, яка надаватиме зв’язок для телефонів LTE через супутник.

Про це повідомляє The Verge.

На сайті, який запустили на початку цього тижня, зазначається, що спочатку, у 2024 році, послуга буде обмежена текстовими повідомленнями, а у 2025 році з’являться функції передачі голосу і даних, а також можливість передавати файли.

«Direct to Cell працює з наявними телефонами LTE скрізь, де можна побачити небо. Жодних змін в апаратному забезпеченні, прошивці або спеціальних додатках не потрібно», – йдеться на сайті SpaceX.

Компанія Ілона Маска спільно з американським партнером T-Mobile оголосили про плани цієї послуги минулого року. Послуга, ймовірно, буде відносно повільною за земними мірками, зі швидкістю від двох до чотирьох мегабіт на секунду, але її перевага полягатиме в широті покриття.

Супутниковий зв’язок є зростаючою тенденцією для смартфонів в останні роки. Минулого року Apple додала до своїх телефонів функцію Emergency SOS, яка дозволяє пристроям iPhone 14 і новішим надсилати обмежені повідомлення та інформацію про місце перебування через супутник у надзвичайних ситуаціях. Тим часом супутникова компанія AST SpaceMobile оголосила, що минулого місяця здійснила перший супутниковий дзвінок через 5G з немодифікованого смартфона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus