USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для учнів однієї з найкращих гімназій у Луцьку пролунав перший дзвінок. Фоторепортаж

1 Вересня 2021 12:39
Цього навчального року Луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського» прийняв у свої стіни п’ять перших класів – понад 150 дітей.

У цілому ж у школі навчатимуться близько 1 140 дітей. Звичайно, тутешній спортивний майданчик не зміг би умістити такої кількості учнів, тому, а також з огляду на карантинні обмеження, урочисту лінійку з нагоди свята знань провели для першокласників та учнів випускних класів.

Ще з самого ранку територію гімназію заполонили причепурені діти з різнобарвними букетами, усміхнені вчителі та батьки. Правда, з огляду на чинні норми, доступ батьків на свято був обмежений – вони могли спостерігати за урочистістю лише з-за паркану.
«Дозвольте щиро привітати всіх вас із Днем знань і початком нового навчального року, який бере старт у дні, позначені 30-річчям відзначення незалежності України і нашого навчального закладу. Бажаю усім міцного здоров’я, миру, добра, злагоди, любові, достатку та взаєморозуміння в кожній родині, – звернулася до присутніх директорка гімназії №14 Марія Кардаш. – Найперше привітальне слово мені хочеться сказати нашим найменшим школярикам, які сьогодні такі красиві та стильні. Хочу побажати вам впевненості на великому шкільному шляху. Ваша перша вчителька візьме сьогодні вас за руку і поведе в просторий клас, де ви будете пізнавати вічні істини добра, краси, знань. Тут ви здобудете нових друзів, розкриєте свої таланти, здобуватимете нові знання та вміння».
Марія Кардаш відзначила, що випускники навчального закладу 2021 року успішно склали зовнішнє незалежне оцінювання, завдяки чому гімназія №14 увійшла в ТОП-200 найкращих шкіл України, покращивши свої результати на 17 позицій. Троє учнів закладу склали ЗНО з математики, біології та української мови на 200 балів.

«Мені приємно сказати, що всі наші випускники 2021 року склали ЗНО, немає тих, хто не склав при вступі у вуз. Ми – єдиний такий навчальний заклад у нашому місті. Всі випускники стали студентами. Найкращі вузи країни, найкращі факультети відчинили двері для наших випускників. Приємно зазначити, що переважна більшість з них буде навчатися на державній формі», – зауважила директорка гімназії №14.

Як додала, цей навчальний рік для педагогічного колективу буде непростим, адже це – рік змін і запровадження освітніх реформ.

Приємною несподіванкою для учнів сьомих класів стало вручення дипломів переможцям олімпіад і конкурсів наукових робіт.
На свято першого дзвоника в гімназію №14 завітала народний депутат Ірина Констанкевич, яка також є головою Піклувальної ради цього навчального закладу.

Вона зізналася, що приїхала на урочисту лінійку в цей заклад освіти з особливим трепетом, адже гімназія №14 – це школа, де навчалися і її діти.

«Це – школа, де вчать, де дають такі знання, якими можна пишатися не тільки в масштабах міста чи області, а й у масштабах усієї України, – наголосила Ірина Констанкевич. – Я це знаю як викладач університету, куди постійно вступають найкращі з найкращих випускників 14-ї гімназії. Я це знаю як людина, яка працює в освіті багато років і постійно зустрічає випускників 14-ї школи. Слова «Я навчався в 14-й гімназії» – це вже марка якості. Ваших випускників я зустрічаю і серед журналістів, і серед педагогів, і серед науковців, і серед громадських діячів».
Ірина Констанкевич, Марія Кардаш та ексдиректор гімназії, заслужений працівник освіти України, Почесний громадянин міста Луцька Богдан Свереда

Ірина Констанкевич відзначила, що гімназія №14 імені Василя Сухомлинського – це також та школа, яка розвивається.

«І як людина, яка прожила в цьому мікрорайоні багато десятиліть, можу бути свідком того, скільки зроблено для того, щоб у цій школі було тепло, комфортно, затишно отримувати якісну та доступну освітню послугу. Вам пощастило. Можу це сказати як народний депутат, яка працює на поліському окрузі. Я знаю школи Камінь-Каширського, Маневицького, Ківерцівського, Любешівського районів і маю з чим порівняти. Ви отримаєте те, про що мріють 60% школярів Волинської області», – сказала вона учням гімназії.

У школі потрібно навчитися завжди бути учнем, не втомлюватися вчитися все життя, аби стати багатогранною особистістю, підкреслили народний депутат.
Долучилася до привітань голова Батьківського комітету навчального закладу Олена Вісин, яка побажала першокласникам відкривати веселий, цікавий та різнобарвний світ шкільного життя, випускникам – здійснювати свої мрії, крокуючи долиною знань, а педагогам – мудрості та терпіння.
Після музичних і танцювальних виступів старшокласників до усіх звернулися учні перших класів, які пообіцяли дати фору в успішності й поведінці іншим вихованцям гімназії.
«У народі кажуть: людина тоді щаслива, коли сподівається дива. І в нашій гімназії справді творяться дива. Ми запрошуємо вас, любі першокласники, до створення дива. Але людина справді тоді щаслива, коли і ви навчитеся творити диво для всіх оточуючих. А ще кажуть: людина тоді багата, коли в неї друзі у хаті. Отож, у нашій дружній гімназійній родині ви знайдете собі друзів, але цінуйте тих, яких маєте. І пам’ятайте, що справжній друг вірний і підтримає вас у годину смутку і в годину радості. А ще кажуть: людина тоді всесильна, коли в неї думка вільна. Отож, ми з вами будемо вчитися творити і вільно висловлювати свою думку», – привітала учнів перших класів вчителька Світлана Папіш.
Насамкінець свята пролунав традиційний перший дзвінок, який запросив учнів на заняття до класних кабінетів.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучани Показати IP 1 Вересня 2021 12:46
де маски?
Луч Показати IP 1 Вересня 2021 12:48
Совок совком!
Анонім Показати IP 1 Вересня 2021 12:59
Як все таки гарно, коли дітки у формі.
??? Показати IP 1 Вересня 2021 13:33
Як може собі дозволити в такий знаменний день директорка штанці вдягнути???!!!
анонімочка до ??? Показати IP 1 Вересня 2021 13:47
А з чого ви взяли, що директорка штани носити не може?
Хехе до ??? Показати IP 1 Вересня 2021 15:24
точно, могли б повеселити дітей і прийти на лінійку без штанів
До анонімочка Показати IP 1 Вересня 2021 14:13
Є етикет службовців, так званий!!!
До анонімочка Показати IP 1 Вересня 2021 14:17
Є етикет службовців і по вбранню!!!
Олена - давня випус Показати IP 1 Вересня 2021 14:29
Приємно побачити знову, а саме Вовк Тамару Олегівну- завуча школи,Богдана Антоновича-директора школи,Синю Надію Антонівну ,вчительку географії.Здоров"я вам,многії літа.
Мама сина-гімназиста Показати IP 1 Вересня 2021 17:39
Прекрасна школа! І учні, привчені до дисципліни і порядку. Наповнюваність класів, кількість першокласників, робота з дітьми- різнорівневі призери, ЗНО- ось,що означає школа... а не наряд директорки. А одягнена вона, якраз таки не в образі вчительки з СРСР, а стильно і демократично.
Ех до Мама сина-гімназиста Показати IP 1 Вересня 2021 22:10
А ми любимо Срср і ностальгуємо за ним. І нам директорка в штанах не подобається.
Ссср то є вбивця укр до Ех Показати IP 2 Вересня 2021 03:01
А за чим саме ностальгія?
Хрен собачий до Ссср то є вбивця укр Показати IP 2 Вересня 2021 13:30
Мабуть за парадами, з повітряними кульками, лозунгами і плакатами, а також збором металобрухту, макулатури і суботниками. :)
лучанин до Ех Показати IP 2 Вересня 2021 11:59
провокатори і сюди добрались...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus