USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для отримання дозвільних документів на операції із землею половина українських підприємців дають хабарі

12 Червня 2008 19:58
Майже половина опитаних представників підприємств особисто стикалися з проблемою корупції у традиційній системі отримання дозвільних документів, пов’язаних із землею. Такі дані були оприлюднені 12 червня під час засідання Луцького прес-клубу за результатами Національного дослідження стану корупції у сфері регуляторної політики «Отримання документів дозвільного характеру на будівництво та операції з землею» у рамках проекту «Громадою проти корупції». Про це повідомляє репортер «Волинських новин».
Під час засідання прес-клубу йшлося про те, що сьогодні дуже складна процедура отримання землі. Для підприємців це - питання довгої марудної біганини, оскільки, щоб отримати земельну ділянку, потрібно в середньому 220 днів. Кращу перспективу, за словами менеджера з дослідження моніторингу Проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна» пропонують єдині дозвільні центри (ЄДЦ). Для порівняння: у такому разі кількість днів з біганиною по дозвільних службах зменшується до 68. Також бізнесменам доведеться утричі менше ходити по кабінетах чиновників.
Крім того, матеріали дослідження свідчать, що в ЄДЦ значно знижується рівень корупційності. Наприклад, майже половина опитаних у традиційній системі отримання дозвільних документів особисто стикалися з проблемою корупції. Натомість у єдиних дозвільних центрах цей показник становить всього 13%.
Довідково:
Експерти упродовж листопада 2007 року по березень 2008 року опитали представників 136 підприємств у всіх регіонах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus