USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Для прибуткової оренди треба мінімум 10 гектарів ставка

9 Липня 2010 17:48
У орендовані ставки села Грим’яче Ківецівського району за 11 років вклали 42 тисячі гривень, однак для орендаря справа видалася нерентабельною через мале водне плесо.

Про це розповів сам підприємець-орендар Володимир Арендарчук під час робочої поїздки голови обласної ради Анатолія Грицюка до Ківецівського району.

У тому, що на Волині можна «робити гроші» на рибній справі, ніхто не сумнівається, каже підприємець. Але далеко не усі, хто розпочинає такий бізнес, знають: щоб «не прогоріти», треба брати в оренду щонайменше 10 гектарів водного плеса. Лише тоді матиме гарний прибуток.

Утім, Арендарчук не вважає, що займається даремною справою. Адже має інші джерела доходів. Ставками опікується задля власного задоволення.

«Під моїм наглядом із 1999 року перебуває два ставки. Договір підписаний на 25 років. Але за весь цей час я не заробив ні копійки. Хоча з тієї території, яка мені зараз належить, можна збирати трохи більше тонни риби. Не ставлю це за мету, бо ставки для мене – діло для душі. Головне – благоустроїти водойму. Якби не мав інших доходів, то, мабуть, займався би продажем риби. Загалом, якщо займатись рибою як бізнесом, треба брати в оренду щонайменше 10 гектарів водного плеса. Так можна виловлювати по вісім тонн риби», – розповів підприємець.

Господар ставків упевнений, що держава повинна серйозніше контролювати орендарів.

«Дали в оренду і вже через два роки нехай запитуються: які кошти було вкладено, що зроблено, скільки заробили? Не довели до пуття справу – геть таку безвідповідальність. Треба наводити порядки», – переконаний Арендарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus