USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До 1 липня волинянам повідомлять, яку суму податку на нерухомість слід сплатити

29 Травня 2015 13:58
До 20-го червня фахівці підрозділів доходів і зборів з фізичних осіб територіальних органів ДФС у Волинській області здійснять усі необхідні розрахунки сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для фізичних осіб. А до 1 липня громадяни – власники нерухомості, з якої сплачуватиметься податок, отримають повідомлення – рішення про нараховану суму податку.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Так, власники житлової нерухомості ще мають кілька тижнів для того, щоб звірити наявну в органах ДФС інформацію про права власності та площу майна з тим, щоб уникнути некоректного нарахування податку на нерухоме майно.

«Ми очікуємо від волинян сумлінного виконання свого обов’язку зі сплати цього податку. Маємо підстави для такого прогнозу, оскільки чимало наших земляків активно цікавилися в ОДПІ питаннями нарахування та сплати цього нового для українців податку. Водночас, до місцевих бюджетів Волині від громадян вже надійшло 20 тисяч податку на нерухоме майно», – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Такій відповідальній позиції платників податків передувала масштабна інформаційна робота, – запевняють в ГУ ДФС Волині.

Нагадаємо, що фізичні особи в 2015 році будуть сплачувати податок на нерухомість за ставками, які діяли в 2014 році.

Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення – рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, хто володіє квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 метрів квадратних, різними видами нерухомості загальна площа яких сумарно перевищує 370 метрів квадратних.

За загальну площу житлової нерухомості, що перевищує 60 метрів квадратних для квартир і будинків більше 120 метрів квадратних, податок на нерухоме майно волиняни
сплачуватимуть вже у 2016 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 29 Травня 2015 14:05
А ось за це-спасибо! Ми з панею Наталкою Семенівною танцювали вальса з тої радості, що врешті будуть оподатковувати надлишки кв.метрів.
фу Показати IP 29 Травня 2015 14:36
Пошлю їх нафуй
Анонім Показати IP 29 Травня 2015 15:45
такого брехливого прем`єра як яйценюк і лицемірного петю нехай Європа забирає собі - о це так "натиснули" на олігархів і мафію "вихідці зі сцени" Майдану, а нам вже щось стало так добре від євроінтеграції, що аж нудно - з голим задом по європах бігати не дуже весело

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus