USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До 300 тис. за хвилину: скільки кандидатам у президенти коштуватиме реклама на ТБ

11 Січня 2019 16:40
Кандидати на пост президента України витрачатимуть за секунду політичної реклами на телебаченні до 5 658 гривень, а хвилинний ролик обійдеться кандидатам більш ніж за 300 тисяч гривень.

Про це повідомляє громадський рух «Чесно».

Варто зауважити, що опубліковані тарифи на рекламу дозволяють перевірити, чи зазначають партії у своїх звітах реальні витрати на рекламу.

Найдорожчим є показ політичної реклами на ТРК «Україна», що належить бізнесмену Рінату Ахметову. Там за 1 секунду політичної реклами з 18:00 до 19:00 у будні доведеться віддати 5 тисяч 658 гривень. Тобто ролик тривалістю 30 секунд коштуватиме майже 170 тисяч, а хвилинний – понад 300 тисяч гривен. Найдешевше показ політичної реклами на телеканалі «Україна» можна придбати о 5:00, коли секунди ефіру коштує 366 гривень.

Так, нещодавно активісти зафіксували на ТРК «Україна» ролик партії «Основа» з анонсом балотування Сергія Тарути у президенти. Цей ролик тривав 30 секунд і лише одна його трансляція у вечірньому прайм-таймі мала б коштувати Таруті або його партії близько 100 тисяч гривень.



Вартість політичної реклами на українських телеканалах

Водночас на телеканалі «Інтер», якими володіють бізнесмен Дмитро Фірташ і нардеп Сергій Льовочкін, секунда ефіру з 19:00 до 20:00 коштуватиме кандидату 2 тисячі 715 гривень. Згідно з доступними даними, найдешевша реклама на цьому каналі – між 6:00 і 7:00: за секунду ефіру доведеться сплатити 370 гривень, тобто за ролик на 30 секунд – понад 11 тисяч гривень.

Напередодні Нового року «Інтер» транслював 46-секундний рекламний ролик «Опозиційної платформи – За життя», у якому Юрія Бойка позиціонували як «єдиного кандидата від опозиції». Один показ такої політичної реклами увечері повинен був коштувати команді Бойка-Рабіновича від 45 до 125 тисяч гривень.

Додамо, що 30-секундну рекламу «Інтері» транслював і нардеп-мажоритарник, лідер партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов.

Третє місце за вартістю політичної реклами посідає телеканал «СТБ» медіахолдингу Віктора Пінчука StarLightMedia.

Найбільше за рекламу там потрібно віддати в неділю з 20:00 до 22:00, коли секунда рекламного часу коштує 2400 грн. А от з першої ночі до шостої ранку на «СТБ» правлять лише 1,20 грн за секунду. Такі самі розцінки на нічний ефір має й телеканал ICTV. Прайм-тайм там коштуватиме 1478 грн за секунду.

Так, нещодавно свою політичну рекламу на «СТБ» розміщував Президент України Петро Порошенко. За 1 вечірній показ свого ролика глава держави мав би заплатити від 34 до 75 тисяч гривень у будні та до 130 тисяч гривень у неділю.

Раніше адміністрація президента повідомила, що Порошенко з власної кишені оплачував трансляцію реклами на підтримку автокефалії. Порошенко обіцяв вказати ці видатки у своїй декларації за 2018 рік.

Окрім Порошенка, свою рекламу на «СТБ» розміщував «Опозиційний блок». Вечірній показ ролика партії тривалістю 16 секунд мав би коштувати політикам від 10 до майже 40 тисяч гривень.

Зазначається, що порівняно з виборами 2014 року вартість політичної реклами на телеканалах зросла приблизно на 35-40%.

Законом заборонено використовувати державні кошти на діяльність, пов’язану з виборами, тому партії повинні залучати на ці потреби приватні внески.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Січня 2019 17:24
А могла б бути нашим батькам достойна пенсія,нам зарплата і країна розвивалась,якби не ці дармоїди,які мають доступ до грошей і до влади,а уявіть скількох людей можна вилікувати,які просять в новинах,по 1+1 показують,як комусь потрібні гроші на лікування...чому в цих"обранців" ніхто не відбере,чи вони самі могли б вилікувати пів країни...
ан Показати IP 12 Січня 2019 09:37
чому не запитають де вони такі гроші взяли ? Корупція цвіте і пахне .і збільшується. а прості люди по копійці збирають на лікування. скільки діток хворих?. навіть у Білорусії лікують краще ніж у нас.Це жах. Дохазяювалися дальше нікуди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus