USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

До Дня незалежності в Камені-Каширському відкриють новий ЦНАП

17 Липня 2021 19:45
У Камінь-Каширській міській територіальній громаді завершується будівництво сучасного Центру надання адміністративних послуг. ЦНАП мали облаштувати ще кілька років тому, але роботи розпочалися тільки на початку 2021-го, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Центр міститиметься в реконструйованому приміщенні готелю «Турія». Гроші на роботи виділили з місцевого бюджету. Кошти на меблі та техніку вдалося залучити в межах європейської програми.

«Мої попередники для того, щоб потрапити в проєкт програми U-LEAD, вирішили позагравати з ними (представниками програми, – ВН): оголосили тендер, але як тільки дійшла справа до його проведення, вони різко відмінили його і на цьому хотіли поставити крапку. Всі громади, які взяли участь у цьому проєкті, закрили питання. На всю Україну залишився тільки один Камінь-Каширський ЦНАП. Депутати відразу пішли назустріч, виділили 1,6 мільйона гривень. У січні оголосили тендер, в лютому уклали договір, а в березні вже почали роботи», – розповів Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась.

За кілька місяців у приміщенні зробили ремонт, придбали меблі та техніку. Віктор Пась зазначив, що часу до відкриття залишилося небагато, тому будівельники працюють навіть у вихідні.

«Зараз стоїть питання щодо благоустрою. Він не повністю передбачений проєктом, але все це коригується в процесі. Тут недороблені пандус для осіб з інвалідністю і стоянка для автомобілів. У нашому місті це дуже проблемне питання, дехто машини ставить як-небудь. До того ж, якщо в центр люди приїжджатимуть на авто, їх треба буде десь паркувати», – сказав підрядник Костянтин Марчук.

Загальна вартість облаштування Центру надання адмінпослуг становить три мільйони гривень. Частину коштів виділили з місцевого бюджету. Мільйон гривень також отримали з фонду регіонального розвитку.

«Цей об’єкт був визначений як пріоритетний. Це новостворена громада, одна з найбільших. Тут нараховується багато соціальних категорій. І от саме ця соціальна складова стала вирішальним аргументом, аби ми підтримали проєкт ЦНАПу», – зауважила народний депутат України Ірина Констанкевич.

Відкрити ЦНАП у Камінь-Каширську планують 23 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus