USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Бузаках відремонтували розбиту за 25 років дорогу

19 Жовтня 2016 12:44
Село Бузаки розташоване неподалік міста Каменя-Каширського. Воно розбудовується і розвивається, адже багато молоді залишається та створює там сім’ї.

Бузаки – географічний центр майбутньої територіальної громади. І це виправдано, бо живуть у селі активні люди. А ще тут є ініціативний сільський голова, який усіма можливими способами старається покращити благоустрій та інфраструктуру населеного пункту. Попри те, що представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Камені-Каширському працює лише чотири місяці, бузаківська громада з його допомогою уже реалізувала два проекти та передала у роботу третій.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.
Довгий час найбільшою проблемою села була розбита дорога на центральній вулиці. Будівництво асфальтованої дороги тут проходило у 1991 році. З того часу її лише раз ремонтували. Разом із ініціативною групою сільський голова Микола Панасюк звернувся у представництво Фонду з проектом на проведення ремонтних робіт центральної вулиці села. Незадовго після цього спільними зусиллями проект втілили.

«Ця дорога більше нагадувала танкодром із величезними ямами. З одного боку було добре: транспорт їхав повільніше, діти могли безпечно йти до школи. З іншого – в умовах недостатньої видимості їздити велосипедами було небезпечно. Люди падали, травмувалися, – розповідає заступник директора бузаківської школи Федір Чоп. – Якщо порівнювати дорогу до ремонту та після, то тепер – це ідеальна дорога».
Микола Панасюк розповідає, що у дощову погоду тут стояли калюжі, які неможливо було оминути. Особливо складно було добиратися додому вечірньої пори тим, хто працює у Камені-Каширському. Адже вуличного освітлення немає, та й ходити по ямах людям було незручно.
«Оскільки покриття дороги асфальтоване, це дороговартісний ремонт. Але у зв’язку з тим, що громада своїми силами організувала проведення робіт і залучила техніку, Фонд пішов назустріч та профінансував купівлю асфальту. Загалом вдалося полагодити близько двох кілометрів дороги», – каже керівник камінь-каширського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Сергій Лях.

Окрім цього, Фонд допоміг бузаківській школі придбати комп’ютерну техніку: ноутбук і принтер, які покращать навчальний процес школярів.

Бузаківська ініціативна група подала у Фонд ще один проект – щодо облаштування території будинку культури. Тут планують поставити лавочки, зробити доріжку з бруківки та забезпечити безкоштовний доступ до мережі Wi-Fi. Найбільше такій ініціативі радіє молодь, оскільки у селі відсутнє інтернет-покриття.
Приклад бузаківського сільського голови ще раз доводить, що ініціатива громади – перший крок до розвитку села.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
уважний Показати IP 19 Жовтня 2016 15:16
Ви тітри у своїх сюжетах хоч без помилок пишіть! :))) Понабирали різних "Кудрявих", корчать з себе журналістів :)))
черченець Показати IP 19 Жовтня 2016 18:29
коли зроблять дорогу Бузаки-Черче?
житель Показати IP 20 Жовтня 2016 07:55
А до Краснилівки чому недоробили? Ями які були такі і остались а дітям в школу треба іти
михайло Показати IP 20 Жовтня 2016 18:18
А коли цей під**ас Сус перестане красти з Дунайчуком і Пасем тоді й буде у нас дорога. А народ голосує за цього покидька і його жінку і іже з ними.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus