USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

До кінця опалювального сезону субсидії не перераховуватимуть

13 Лютого 2017 08:59
Держава не збирається проводити перерахунок субсидій, незважаючи на те, що Кабінет міністрів ухвалив знизити нормативи споживання газу, оскільки це рішення набирає чинності з 1-го травня.

Про це під час свого інтерв’ю на одному з українських телеканалів заявив глава Міністерства соціальної політики Андрій Рева, новину передає “Преса України”.

Рева зазначив, що рішення уряду про зміну соціальних норм вступить в силу 1 травня, коли опалювальний сезон вже буде завершено. Міністр заявив, що це ніяк не відіб’ється на субсидіях людей, які вже були оформлені раніше. Рева стверджує, що ніхто не збирається ввести перерахунок субсидій до кінця опалювального сезону.

Крім того, міністр заявив, що в минулому році була проведена спеціальна перевірка, яка показала, що нормативи споживання газу в країні були значно завищені.

Він заявив, що люди реально споживали по 5,3 м куб газу на 1 м кв площі житла, тоді як в нормативі стояла цифра в 7 куб м.

“Відповідно, виникла переплата по субсидії, держава заплатила більше, ніж люди спожили. 14,5 млрд грн. Змінивши соціальні нормативи, уряд призвів споживання енергоносіїв до рівня споживання у попередній опалювальний сезон”, – заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus