USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До Луцька завітала футбольна команда гравців з ампутацією кінцівок зі Львова

2 Листопада 2023 21:16
У Луцькій міській раді відбулася зустріч із представниками львівської футбольної команди гравців з ампутацією кінцівок «Покрова».

У заході взяли участь Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, радник міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський та керівники підрозділів, які працюють із ветеранами – Медичного центру реабілітації учасників бойових дій, департаментів молоді та спорту, соціальної політики, ЦНАПу, управління охорони здоров’ я, повідомляє пресслужба міськради.

Як повідомив тренер та координатор проєкту «Футбол для сильних» Богдан Мельник, львівська команда «Покрова» об’єднує військовослужбовців, які втратили кінцівки у боях з окупантами, та інших осіб з ампутацією. Тренування для них організовує згромадження салезіян святого Івана Боско Української греко-католицької церкви.
Читати ще: Пацієнти з усіх областей: як на Волині працює центр реабілітації учасників бойових дій

Богдан Мельник розповів, що футбол для гравців з ампутацією кінцівок лише зароджується в Україні. Однак, вже у жовтні цього року гравець «Покрова» Костянтин Кашула зіграв у складі національної команди. Відтак координатор проєкту запросив волинських ветеранів, які втратили кінцівки, на тренування до Львова, а також висловив побажання мати більше таких команд в Україні, щоб гравці могли їздити один до одного та проводити матчі.

Ігор Поліщук подякував за візит гостям зі Львова і зазначив, що Луцька громада активно працює над забезпеченням різних потреб ветеранів. Міський голова також підкреслив, що озвучені пропозиції цікаві для громади, оскільки чимало наших військових перенесли ампутацію кінцівок. Футбол міг би допомогти їм фізично триматися у формі, а також налагодити контакти з людьми, які мають аналогічні проблеми, щоб ділитися з ними досвідом та підтримувати один одного.
«Думаю сьогодні немає потреби ще раз розповідати про важливість фізичної та психологічної реабілітації для ветеранів. Ми розуміємо, що, на превеликий жаль, багато людей будуть потребувати нашої підтримки з реадаптації в соціум після того, як вони завершили свій шлях у війні. Вважаю, що ваша пропозиція долучитися до тренувань та створити футбольну команду у Луцькій громаді може бути одним із чудових варіантів реабілітації військових», – підсумував міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus