USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

До межі Всесвіту: у Луцьку відкрили креативний планетарій

3 Жовтня 2023 11:23
Днями в обласному центрі Волині відбулось відкриття та перша екскурсія у креативному планетарії «Світлозоріум».

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Планетарій знаходиться на території мистецького простору «Ангар» з адресою вул. Залізнична, 9 і має вигляд семиметрового надувного куполу. Тут ви можете дізнатись про планети нашої Сонячної системи, сузір’я, світлові роки, відстані між зірками та їх розміри. Наприклад, всеосяжне Сонце – є лише намистинкою у порівнянні із відомою ученим зорею Stephenson 2-18.

Автор проєкту – лучанин та астроном-любитель Тарас Кравчук. Його часто можна зустріти із телескопом на майдані – навпроти Волинського національного університету у ясні безхмарні дні. Пан Тарас радо запрошує усіх зорелюбів поспостерігати за зірками. Зокрема, можна побачити Сатурн і його легендарні кільця, а також – Місяць, який зблизька схожий на рисовий млинець.

Це єдиний на Волині планетарій, який діятиме на постійній основі. За анонсами заходів можна слідкувати на сторінці в інстаграм planetarium_svitlozorium. Також тут можна дізнатись про вечірню можливість поглянути на зоряне небо у телескоп. Найбільше це подобається дітям, але і дорослих вражає не менше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марс Показати IP 3 Жовтня 2023 11:49
Аматорство та ентузіазм рухомі сили відкритого планетарію. Міськи анонсують різноманітні проєкти на "благо" міста і бізес центр з кінотеатра, і сонячний годиник який не показує і ще багато чого ... а стаціонарний планетарій якби не потрібний місту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus