USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До офіційного старту виборчої кампанії Волинь встигли відвідати 9 потенційних кандидатів у президенти

27 Грудня 2018 12:14
Попри те, що виборчий процес стартує 31 грудня, на Волині фіксують багато проявів дочасної активності з боку різних політичних сил та потенційних кандидатів у президенти.

Про це стало відомо під час прес-конференції «Вибори – 2019: Передвиборна активність потенційних кандидатів у президенти на Волині в цифрах» 27 грудня у Луцьку.

Як зауважила координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами на Волині Катерина Шарпата, 31 грудня стартує виборча кампанія, але представники ГО ОПОРА вже протягом трьох місяців спостерігають прояви дочасної активності з боку потенційних кандидатів у президенти і різних політичних сил. Дослідження тривало у вересні-грудні. Виявили такі види дочасної активності на Волині: особисті візити потенційних кандидатів, згадки про них в пресі, розміщення зовнішньої реклами з боку політичних сил та потенційних кандидатів, становлення інформаційних наметів з символікою політичних сил та зображеннями потенційних кандидатів, поширення різної друкованої продукції. Також фіксували поширення різного роду соціологічних досліджень з рейтингами та антирейтингами потенційних кандидатів.
Протягом періоду моніторингу Волинь відвідали дев’ять потенційних кандидатів у президенти: Дмитро Добродомов (двічі), Роман Безсмертний, Анатолій Гриценко, Олег Ляшко, Олександр Шевченко, Валентин Наливайченко, Арсеній Яценюк, Руслан Кошулинський та Ілля Кива.

Зовнішню рекламу використовують 13 політичних сил – ця форма активності пов’язана з участю у виборах потенційних кандидатів. Білборди та сіті-лайти поширювали на користь таких потенційних кандидатів як Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Євгеній Мураєв, Андрій Садовий, Анатолій Гриценко, Арсеній Яценюк, Олег Ляшко, Ольга Богомолець, Руслан Кошулинський, Сергій Каплін, Юрій Бойко, Дмитро Добродомов та Володимир Зеленський.

Встановлення інформаційних наметів використовують вісім політичних сил на користь різних кандидатів – ВО «Батьківщина» на користь Юлії Тимошенко, Радикальна партія Ляшка на користь Олега Ляшка, «УКРОП» на користь Олександра Шевченка, «Громадянська позиція» на користь Анатолія Гриценка, «Народний контроль» на користь Дмитра Добродомова, «Народний фронт» на користь Арсенія Яценюка та «Національний корпус» на користь Андрія Білецького.

Партійні газети також вже почали активно висвітлювати діяльність потенційних кандидатів. Окрім того, за результатами моніторингу, виявили 400 згадок про них на сторінках онлайн-ЗМІ та 33 матеріали в обласних та районних друкованих виданнях. Телебачення наразі використовують двоє потенційних кандидатів – ролики Олександра Шевченка та Арсенія Яценюка транслює один з місцевих телеканалів. Також в різних ЗМІ часто поширюють рейтинги та антирейтинги кандидатів (30 фактів поширення).
Катерина Шарпата нагадала, що виборчий процес стартує 31 грудня, висування кандидатів триватиме до 3 лютого. До 18 лютого утворять окружні виборчі комісії, до 12 березня запрацюють дільничні виборчі комісії, 25 березня всі ДВК отримають від відділів ведення державного реєстру виборців попередні списки виборців, 25 березня кандидати чи розпорядники їхніх виборчих фондів повинні надати проміжні звіти про використання виборчих фондів, 29 березня вже не можна буде поширювати результати соцдосліджень, у цей день припинятиметься передвиборча агітація. Голосування відбуватиметься 31 березня з 8.00 до 20.00. Спостерігачі ОПОРИ працюватимуть в п’яти виборчих округах на Волині, вони поширюватимуть актуальну інформацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus