USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До Росії депортували 5100 українських дітей

22 Липня 2022 16:37
Заявки щодо фактів депортації продовжують надходити щодня. У списку таких дітей є як діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, так і діти, депортовані з родичами, чи розлучені з батьками.

Про це повідомила радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук в ефірі всеукраїнського телемарафону, інформує УНІАН.

«Це дані Національного інформаційного бюро, яке працює в Україні. Це саме той орган, куди звертаються люди, повідомляючи про факти депортації чи переміщення дітей. Так, ми можемо сказати, що зараз отримано заявок щодо таких фактів по депортації і переміщенню 5100 дітей. Ці заявки надходять і продовжують надходити щодня», - сказала Герасимчук.

Вона закликала всіх громадян, які володіють подібною інформацією, повідомляти у бюро.

«Це не цифра, це список конкретних дітей з прізвищами-іменами – можливо, список не точний в плані того, що не всі дані по кожній дитині є, і саме тому ці 5100 дітей і кожна наступна заявка перевіряються, доповнюються…

І ці списки далі передаються до Міжнародного Червоного Хреста, до інших міжнародних організацій, які можуть допомогти Україні розшукати цих дітей на території РФ чи на окупованих територіях, так званих «ЛНР», «ДНР», - сказала уповноважена.

За її словами, у списку є інформація як щодо дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, так і дітей, які депортовані разом з батьками чи родичами, і дітей без супроводу, розлучених з батьками.

«На жаль, в України немає доступу до території РФ чи до окупованих територій, тому ми звертаємося до міжнародних організацій саме не з проханням повернути дітей до України (у них немає такого мандату), але вони можуть здійснювати пошукові дії і промоніторити стан, умови їхнього перебування і забезпечення їх прав», - зазначила Герасимчук.

Уповноважений з прав дитини зазначила, що на сьогодні є 46 випадків повернення дітей, і серед них є як сироти, так і діти, розлучені з батьками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus