USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До 2011 року в кожній школі Волині стоятиме «Профорієнтаційний термінал»? ФОТО

23 Квітня 2009 15:45
У Луцькій загальноосвітній школі реабілітації дітей з особливими потребами відбулося виїзне засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення та презентовано встановлений у школі ще в лютому програмно-апаратний комплекс служби зайнятості «Профорієнтаційний термінал». Про це 23 квітня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Основна функція терміналу – забезпечення інформативності, доступності, привабливості профорієнтаційних послуг для дітей, – розповіла присутнім начальник відділу організації профорієнтації ОЦЗ Наталія Балакіна. За її словами, вчителі, батьки та діти можуть ознайомитися з професіями, шляхами їх здобуття, ситуацією на ринку праці, законодавчими документами. Це молодіжний Інтернет-портал, – додала пані Балакіна.
 
Мета встановлення у школах «Профорієнтаційних терміналів» – професійна орієнтація дітей, – сказала директор обласного ЦЗ Раїса Кучмук. Наразі на Волині розташовано 14 таких пристроїв, із них 12 – у Луцьку, по одному в Ковельському та Володимир-Волинському районах. Планується, що 2011 року у кожній школі області буде встановлений профтермінал, – розповіла пані Кучмук.
 
«На сьогодні зі школи ми випускаємо дев’ятикласників, які мають розлад шкільних навичок чи затримку психічного розвитку», – сказала директор Луцької загальноосвітньої школи реабілітації дітей з особливими потребами Леся Волинець. В основному, за її словами, діти після закінчення дев’ятого класу продовжують навчання у професійно-технічних навчальних закладах і обирають робітничі професії столяра, слюсаря, будівельника.
 
Довідково:
 
За словами Лесі Волинець, в очолюваній нею школі навчається 304 учні, із них 110 – інваліди дитинства, 46 дітей знаходяться на індивідуальній формі навчання. Діти в класах розділені по нозологіях: логопедичних, з вадами зору та в класах з інтенсивною педагогічною корекцією. Для кожного класу є відповідно розроблена навчальна програма та підручники. Також діти проходять фізіотерапевтичні процедури, комплекс масажу, ритміку, логоритміку, – сказала директор. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus