USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

До Луцька привезуть мощі святого Костянтина

16 Квітня 2013 13:37
Святині вселенського значення – частку Чесного і Животворящого Хреста Господнього і мощі святих рівноапостольних царів Костянтина і матері його Олени привезуть до Луцька 25 квітня.

Віряни зможуть молитися біля мощів святих цілодобово.

Про це 16 квітня під час прес-конференції повідомив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.

За благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з 13 лютого по 3 червня 2013 року по єпархіях УПЦ здійснюється Всеукраїнська хресна хода з православними святинями вселенського значення – часткою Чесного і Животворящого Хреста Господнього і мощами святих рівноапостольних царів Костянтина і матері його Олени.

За словами Ніфонта, Всеукраїнська хресна хода буде відбуватися у Луцьку з 25 по 27 квітня.

Лучани зможуть зустріти святині 25 квітня о 15:00 біля Покровського храму, о 18:00 там розпочнеться всенічна служба.

Наступного дня 26 квітня о 8:00 у Покровському храмі відбудеться Божественна Літургія, а о 15:00 мощі царів перевезуть у храм Всіх Святих землі Волинської, що на 33-ому кварталі.

Всенічна у храмі ВСЗВ розпочнеться о 18:00. У суботу 27 квітня о 15:00 святині повезуть до Володимира-Волинського.

Доступ вірян до мощів буде цілодобовим. Митрополит Ніфонт розповів, що мета хресного ходу – здійснення богослужінь перед святинями молитвою про мир і єдність, про примноження любові в сім’ї і примирення в суспільстві, про об’єднання православних вірян і усунення розколів, єресі і розбратів.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олежик Показати IP 16 Квітня 2013 18:23
Ідолопоклонники... Ніколи не розумів людей, які стоять годинами в чергах щоб помолитись і поцілувати засушені останки мертвих людей, шматки одягу і картини.
Л Показати IP 26 Квітня 2013 22:23
Душі людей, мощі яких шанують християни, зараз перебувають з Господом в раю. Ми ж грішні не можемо не відчувати яким раєм віє від них, а тому, думаю, черги до вшанування їх були, є і будуть. При житті Господа були люди, які відчували те що він Бог, а були і духовні сліпці, що свідомо йшли проти істини. І дивлячись на попередній коментар такі є й зараз, нажаль. Бог хоче всім спасіння, але нікого силою не примушує. Всі заповіді базуються на бажанні добра людям. Невже краще жити в суспільстві де один одного ненавидять, вбивають, обманюють. Своє небажання виховувати, вдосконалювати себе дехто виправдовує невір'ям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus