USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Луцька приїхали діти, які постраждали від російсько-грузинської війни

17 Листопада 2008 17:45
Діти біженців із грузинського міста Горі, які постраждали від військових дій, прибули до Луцька. Про це 17 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Як розповіла помічник міського голови Оксана Гурманська, це перша група дітей у складі 22 осіб віком від 10 до 13 років. Друга група із 28 школярів та 4 представників органів місцевого самоврядування міста Горі прибуде у Луцьк 26 листопада, – інформує сайт Луцької міськради.
Зі слів Оксани Гурманської, грузинські діти протягом місяця перебуватимуть у Луцьку. Проживання, харчування, а також придбання взуття, теплого та спортивного одягу фінансується з бюджету міста. Грузинських школярів поселили у лікувальному профілакторії Волинського нацуніверситету імені Лесі Українки, де вони проходитимуть психологічну реабілітацію.
«Діти дуже активні, доброзичливі і здорові. Крім того, попередній медичний огляд показав, що жоден з маленьких гостей не має серйозних паталогічних відхилень. Їм просто потрібна увага, турбота, спокій та атмосфера безпеки», – зазначила помічник міського голови. Також вона розповіла, що дітей, які несли з собою грузинський прапор, радо вітали перехожі кияни під час екскурсії столицею.
«Проте чимало з них в одязі, який не підходить їм за розміром, у легкому взутті. А тому ми будемо звертатися за допомогою та матеріальною підтримкою до спонсорів і меценатів», – наголосила Оксана Гурманська.
Загалом над програмою перебування дітей працювала ціла команда луцьких фахівців: медиків, психологів та освітян. Наразі з ними спілкуються психологи, які професійно визначають психологічні проблеми та пропонують найефективніші шляхи виходу дітей зі стану шоку.
Проте вже завтра буде організовано зустріч гостей з Горі із луцькими школярами. Надалі заплановане ознайомлення гостей з історичними та визначними пам’ятками міста, участь в концертних та освітницьких програмах, спортивних змаганнях, навчанні грі в теніс, заняття в басейні, майстер-клас у художніх, музичних школах, фото та флористичних студіях.
Наприкінці перебування грузинських школярів у Луцьку буде організовано спільний аматорський концерт із школярами нашого міста, фотовиставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Листопада 2008 22:18
А діти з Цхінвалі вас зовсім не цікавлять, правда? однобоко це, не вважаєте, чинуші з влади? уж краще б нашому дитячому будинку допомогли- а списати кошти завжди встигнете на свої потреби...
Guest Показати IP 18 Листопада 2008 12:34
діткам з Цхінвалі вже допомогли їхні "побратими-визволителі"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus