USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До нового навчального року Волинь готова на майже 105 мільйонів

26 Серпня 2008 18:35
На підготовку освітніх установ області до 2008-2009 навчального року виділили рекордну за всі роки незалежності України суму. Про це під час конференції педагогічних працівників Волині розповів начальник управління освіти Волинської ОДА Михайло Попович, – 26 серпня повідомляє репортер «Волинських Новин».
«Вся освітянська громада приклала максимум зусиль, щоб вчасно і якісно завершити підготовку освітніх установ області до нового навчального року», – наголосив головний освітянин Волині. За його словами, в дію введені школа-інтернат для дітей із вадами слуху у Володимирі-Волинському, початкову школу в селі Майдан Маневицького району, їдальні в селі Смоляри Старовижівського та селі Звірів Ківерцівського районів. Окрім цього, добудовано та реконструйовано сімнадцять приміщень під класні кімнати на 258 учнівських місць у різних селах області.
На зміцнення матеріально-технічної та навчальної бази, придбання оргтехніки на цей рік передбачено 80,1 мільйона гривень із місцевого бюджету. Як зазначив пан Попович, 19,4 мільйона надійшло як субвенції з державного бюджету на зведення шкіл-довгобудів. Ще 5,3 мільйона Волинь отримала на проведення енергоощадних заходів. «Загалом сума коштів склала 104,8 мільйона гривень, що є найбільшою цифрою за всі роки незалежності України», – наголосив начальник управління освіти ОДА.
Найбільше коштів із місцевих бюджетів виділили Ратнівський (5,4 мільйона гривень), Камінь-Каширський (4,4 мільйона гривень), Маневицький (3,8 мільйона гривень), Любомльський (3,5 мільйона гривень) та Ківерцівський (2,5 мільйона гривень) райони.
А влада Луцька, за словами пана Поповича, на підготовку закладів освіти міста дала майже п’ятнадцять мільйонів гривень. Значну частину цих коштів спрямовано на проблемні ділянки роботи – ремонт дахів, котелень, систем опалення, впровадження енергозберігаючих технологій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus