USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

До середи усі регіони мають повернутися до звичного режиму, - Вілкул. ВІДЕО

25 Березня 2013 08:11
Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул сказав, що усі регіони повинні повернутися до звичного режиму життєдіяльності до середи, а також дороги до усіх міст та сіл повинні розчистити.

Про це Віце-прем’єр-міністр України розповів під час відеоселектору 24 березня щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

У волинській студії на зв’язку з Кабінетом Міністрів України були перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, начальник управління ДСНС України у Волинській області, генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук та керівники інших органів й установ, причетних до питань організації життєдіяльності регіону в умовах надзвичайних ситуацій.

«До середи усі регіони мають повернутися до звичного режиму життєдіяльності. До середини тижня дороги до усіх населених пунктів України мають бути розчищеними»,- наголосив Олександр Вілкул.

Він також подякував керівництву Волинської облдержадміністрації за злагоджену роботу всіх служб та хорошу координацію та розповів, що ліквідація наслідків стихії триває другу добу. За цей час в окремих регіонах випала понад місячна норма снігу. Віце-прем’єр-міністр відзначив злагоджену роботу ДСНС. Силами рятувальників, військових, дорожніх служб та Державтоінспекції у всіх регіонах забезпечується проїзд транспорту по автошляхах державного та обласного значення. За три доби негоди підрозділи ДСНС визволили зі снігових заторів 2,5 тисячі автомобілів, надали допомогу понад 5 тисячам громадян. Важливо, що вдалося уникнути загибелі чи обмороження людей у заторах. У зв’язку з негодою рух на двох ділянках доріг в Івано-Франківській області та одній – у Київській обмежений.

Усього задіяли понад 400 одиниць спецтехніки ДСНС, приблизно 6 тисяч одиниць техніки комунальних та дорожніх служб, 70 одиниць важкої військової техніки і 25 снігозбиральних поїздів. Усього у ліквідації бере участь майже 30 тисяч осіб. Також розгорнули мобільні рятувальні пункти.

Наразі ситуація у західних і частині центральних областей стабілізована, зокрема, у Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Чернівецькій областях, де завершують роботи з ліквідації наслідків негоди. Проте продовжують ускладнюватися погодні умови у Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській областях.

«Станом на 12 годину 24 березня ситуація в області стабільна. Об’єкти життєзабезпечення населення, усі види транспорту, заклади освіти, культури та охорони здоров’я працюють в повсякденному режимі», – доповів Башкаленко. Зокрема на території Волині функціонує 391 пункт обігріву, в тому числі – у місцях зосередження великовантажної техніки на автошляхах державного значення. Роботи з очищення доріг місцевого значення у 33 населених пунктах завершують, а щодо енергопостачання, то 23 березня було п’ять проблемних населених пунктів, але упродовж трьох годин недоліки усунули.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коінний Лучанин Показати IP 25 Березня 2013 12:46
До якої середи,Вілкул певно з РОЗУМОМ не дружить!!? Диву даєшся від їхніх заяв!! До звичного режиму повернемось,дай БОЖЕ, до СЕРЕДИНИ КВІТНЯ! Це ж очевидні речі,а він що МЕЛЕ! Сніг зійде і ЯМИ на дорогах відкриються. А поки сніг лежить. Вілкул заявляв, що дороги до 1травня "мають" поремонтувати. Ото маємо, придурків в уряді. Один урядовець БРЕШЕ іншому, вищому по посаді і виходить ПОКРАЩЕННЯ в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus