USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До травневих свят місто прибиратимуть водії-порушники

29 Квітня 2010 11:44
Облагородженням Луцька до травневих свят займаються порушники правил дорожнього руху.

Начальник відділу департаменту ЖКГ міської ради Ольга Люфт розповіла, що штрафники правил дорожнього руху згідно із законом можуть відбувати покарання, працюючи на благоустрої.

Ці роботи вони виконують на безоплатній основі. Їх залучають на роботи у житлово-комунальні і комунальні підприємства. Наприклад, послугами порушників користується і директор луцького зоопарку Володимир Гончаров, аби прибирати звіринець.

Така практика втілюється у життя близько року. Порушники правил дорожнього руху виконують некваліфіковані роботи: прибирають листя і сміття, обрізають гілки, підмітають вулиці.

Ольга Люфт розповіла що, на вулиці Лесі Українки нижні гілки дерев підрізали саме ці робітники. Заступник луцького міського голови Борис Сорока не без обурення зауважив, що ці роботи виконані недосконало. Проте Люфт наголосила, що ці роботи виконуються на безоплатній основі. Борис Сорока переконаний, що підрізання дерев має виконувати «Зелене господарство».

«А що, «Зелене господарство» буде сидіти на печі і чекати замовлень?», - поцікавився Сорока.

Начальник міського відділу кримінально-виконавчої інспекції державного департаменту із питань виконання покарань Мирослава Хлистік розповіла, що у 2008 році через зміни до законодавства адміністративні стягнення можна трансформувати у громадські роботи.

Від початку 2010-го на громадські роботи в обласному центрі залучили 120 осіб, а минулоріч – більше 400. Комунальникам порушники правил дорожнього руху допомагають і в геріатричному будинку. Виконання робіт записується начальниками ЖКГ до спеціальних табелів. Якщо норма виконана – порушників знімають із обліку у інспекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Businka Показати IP 29 Квітня 2010 14:37
Дуже хороша ідея!!!Я б ще залучала до громадських робіт порушників громадського порядку. Наприклад, плює насіння в парку молода людина, п"є воду чи пиво на лавочці і за собою не прибирає.Вперед!Віник в руки і місти там де нагадив!!А таких розвелось дуже багато. І де тільки вони ростуть. Ну дома лузати не буде собі на підлогу. То чого лузають те насіння на траву, на асфальт, коли в парку біля кожної лавки є смітник. Рейди треба робити в громадських місцях прямо з віниками,лопатами і граблями. Тоді "розмальвана джинсова маса" молодиків може зрозумє, що таке культура.
Лучанка Показати IP 29 Квітня 2010 15:08
Можливо, тій молоді варто було б показати приклад, а не лише на неї нарікати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus