USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Доброволець-2015»: лучани - переможці екстремальних змагань

2 Березня 2015 18:14
Лучани повертаються із перемогами з п’ятих щорічних екстремальних туристичних змагань «Стежками Героїв «Доброволець-2015», які відбувалися у пам’ять про загиблих Героїв 35 сотні самооборони «Волинська Січ» з 28 лютого – 1 березня на Рівненщині.

Участь у перегонах взяло 16 команд – 48 «добровольців», серед яких як і професійні туристи, так і початківці з Києва, Чернігова, Білої Церкви, Острога, Львова, Івано-Франківська, Долини, Рівного, Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського, Костополя.

Перед стартом командам пропонувалося обрати маршрут категорії складності. Відтак, 3 команди зголосилися на 80 кілометрову дистанцію, а 13 команд на легшу категорію – 50 кілометровий маршрут. Учасники мали 24 години, щоб відмітитися на усіх контрольних пунктах та успішно прийти на фініш. До слова, контрольні пункти поділялися на історичні (пам’ятні знаки та могили борців за волю України часів І та ІІ світових воєн) та технічні (дерева, ДОТи, інформаційні щити та ін), відповідно ці КП і оцінювалися за різною шкалою балів.

Складний болотистий маршрут, орієнтування у дикій пущі та спортивний азарт примусили учасників рухатися фактично без відпочинку та вночі. Та все ж за 9 годин 32 хвилини першими дісталися фінішу команда «100хід» з Луцька, яка боролася у другій категорії складності. Взявши усі КП за 9 годин 57 хвилин посіла друге місце у другій категорії команда зі Львова «Олені». Команда «Єті» (Остріг-Київ) прийшла третя, подолавши маршрут у 50 кілометрів за 10 годин 2 хвилини.



У першій категорії складності (80 кілометрова дистанція) посіла третє місце команда з Луцька «Тиранозаврики» взявши лише 9 КП за 14 годин 32 хвилини. Друге місце у команди «Сильний Чернігів», яка за 22 години 42 хвилини взяла 12 контрольних пунктів.

Команда «Cannondale» з Луцька впоралася з усіма 23 КП, пройшовши 80 кілометровий маршрут за 17 годин 32 хвилин, – перемогла у екстремальних змаганнях «Доброволець-2015» у першій категорії складності.



Переможці «Добровольця» отримали цінні подарунки, а кожен учасник був нагороджений дипломом про участь.

Довідково:

Організатор – ВМГО «Національний Альянс».

Партнери – Рівненське обласне Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять», Управління молоді та спорту Рівненської ОДА.

Інформаційні партнери – Інформаційне агенство Волинські Новини, Горомадське.Волинь, ERVE.UA.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus