USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Додаткові рейси і зменшення пасажиропотоку: розповіли про проблеми перевезень на Волині

8 Грудня 2020 15:38
У зв’язку з запровадженими обмеженнями, які стосуються перевезення пасажирів лише на місцях для сидіння, пасажиропотік в області на міжміських маршрутах впав. Натомість, аби люди мали можливість із близьких сіл дістатися на роботу в місто, запроваджено додаткові рейси на приміських маршрутах.

Як розповіла Суспільному Волині керівниця управління транспорту та зв’язку Волинської облдержадміністрації Наталія Остапкович, у зв’язку з продовженням реформи децентралізації до установи надійшли листи від Луцької та Ковельської міських рад із проханням надати їм перелік маршрутів, які вже відійшли до Луцької та Ковельської територіальних громад.

«Тобто в тих селах, які, до прикладу, вже відійшли до Луцька, організатором перевезення пасажирів буде Луцька міська рада, а в тих, які відійшли до Ковеля, – Ковельська міська рада. Також деякі маршрути відійшли до Нововолинської міської ради та міста Володимир-Волинський», – сказала вона.

Та додала, що на сьогодні всі перевезення в області виконуються згідно з чинними розкладами та договорами. Жодні маршрути не були закриті.

«Надходять звернення від перевізників у зв’язку з тим, що дозволено лише перевезення пасажирів на місцях для сидіння. Ці звернення надходять неодноразово – скаржаться як пасажири, так і перевізники, – зазначила Наталія Остапкович. – Однозначно, у зв’язку з цим рентабельність маршрутів зменшилася, але відмов від таких перевезень немає».

Керівниця управління транспорту та зв’язку розказала, що неодноразово зверталися до департаменту мешканці сіл Крупа, Промінь щодо збільшення кількості рейсів до міста Луцька: «Враховуючи наведені звернення, управління транспорту та зв’язку обстежувало ці маршрути і перевізники додали додаткові рейси в селах Крупа та Промінь. Також надходили звернення щодо села Лище, де досить багато людей не можуть сісти в автобус. Там теж додали додатковий автобус, який почне курсувати завтра (розмова відбулася ввечері 7 грудня, – ВН)».

Наталія Остапкович відзначила, що надходять звернення теж щодо приміських маршрутів. Щодо міжміських маршрутів таких звернень немає, адже по цих напрямках пасажиропотік зменшився.

«На сьогодні найбільше звернень ми маємо по Луцькому району, адже багато людей із близьких сіл працюють у місті Луцьку. Люди не можуть сісти в автобуси, аби вчасно доїхати на роботу. Тому й додавалися додаткові рейси», – наголосила вона.

І додала, що з 2018 року приміський чи міжміський перевізник сам встановлює і затверджує тариф, який подає облдержадміністрації: «Якщо міжміські та приміські тарифи не регулюються, то в міському транспорті постановою Кабінету Міністрів не скасовано регулювання тарифів. Тарифи в міському транспорті регулює орган місцевого самоврядування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Люди Показати IP 8 Грудня 2020 21:06
Самий приблатньоний маршрут 153а Луцьк-Крупа.Перевізник Мандзюк роками бенаказано творить що захоче. Цікаво,хто цей Мандзюк?
Анонім Показати IP 9 Грудня 2020 08:50
Вам би із міськими перевезеннями розібратися, а не з Крупою і Променем. На кінцеві зупинки із центру практично не доїхати. з вашими обмеженнями. Стоїш, доки якийсь із маршрутчиків не зжалиться і не візьме стоячих пасажирів. Кому від того легше, що люди, перемерзнувши на зупинці, захворіють?
Нострадамус Показати IP 9 Грудня 2020 13:01
В Луцьку проблема добратися, особливо в час пiк. Де великi автобуси, якi обiцяли з вересня? Зробили з людей стадо баранiв. Бiгають за маршрутками по зупинцi взад-вперед. Хто краше бiгае той встигае сicти в маршрутку. А як iншi, як дiти пiсля школи, особливо друга змiна?... Стояти годину на холодi на зупинцi, ймовiрнiсть захворiти бiльша, як вiд короновiрусу!..а обмежити кiлькiсть багато розуму не треба. Задача Влади, щоб усi бажаючi могли скористатися послугою в новых умовах!
Ворона Зінаїда Показати IP 9 Грудня 2020 13:24
У вашій статті є інформація про додаткові рейси у село Промінь. Станом на сьогодні доданий 1 рейс зранку. Добратися додому з роботи дуже важко: інтервал між рейсами 2 години. Особисто я на 15.15 з трьома дітьми сісти біля 5 школи не можу. Тому їду на кінцеву зупинку на вулиці Гордіюк щоб сісти на 17.15. Для дітей, які навчаються в 16 школі на цукровому місця немає!
Тетяна Показати IP 9 Грудня 2020 21:12
Питання з Променем не вирішено.І воно не вирішиться до тих пір,поки не зміниться перевізник. Чому ви и не прислухаєтесь до думки громади?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus