USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Документи на землю можна буде оформити через Інтернет

9 Квітня 2012 09:25
Харківська область та Севастополь стали експериментальним майданчиком з впровадження нової технології он-лайн оформлення без бюрократії та чиновників документації на землю.
Про це повідомляє ТСН.
«Пілотну програму в обраних регіонах почнуть впроваджувати найближчим часом, на замовлення Держкомітету України із земельних ресурсів. Цим займеться міжнародна компанія LCH», - розповів голова Харківської облради Сергій Чернов.
За його словами, такий спосіб має виключити вплив людського фактора. Клієнт зможе контролювати виконання своєї заявки в Інтернеті. Зараз триває підготовка фахівців, які будуть супроводжувати цей проект на обласному та районному рівнях. Якщо експеримент виявиться успішним - програму впровадять на всій території Україні до кінця року.
«Таке нововведення дозволить навести порядок у сфері земельних ресурсів, покладе кінець чергам і нарікань людей на неефективну роботу землевпорядних органів», - упевнений Чернов.
У першому кварталі цьогоріч вартість землі під будинки знизилась по всій Україні. Лідером зниження вартості стала Одеська область, де ділянки подешевшали в середньому на 5,5% ($ 284) – до $ 4877 за одну сотку.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus