USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Доки рятувальники з владою шукають приміщення, села під Луцьком ‒ без «пожежки»

31 Жовтня 2012 17:21
У Рокинях ніде поставити пожежну машину, тому тут досі не облаштований пункт пожежної охорони.

Якщо на території селищної ради, до якої належать Рокині і село Брище, щось палає, то гасити вогонь їдуть МНС-ники з Луцька.

Проблема полягає у тому, що Рокині й Брище розташовані досить далеко від Луцька, аби пожежники з Луцька встигли якнайшвидше загасити вогонь.

«Ми виходимо винні, що ми не доїхали, а там за той час вже нічого гасити. Радіус обслуговування однієї пожежної частини за нормативами ‒ 3 кілометри, а тут більше 10», ‒ розповів заступник начальника державної пожежно-рятувальної частини №2 міста Луцька Віктор Терещук.

Він також зауважив, що рятувальники пропонували селищній владі передбачити кошти на облаштування приміщення і відкриття у Рокинях пункту місцевої пожежної охорони. Терещук наголосив, що МНС-ники готові були безоплатно надати в користування громаді пожежний автомобіль, але треба ж його десь поставити і найняти працівників.

«Від селищної ради – кошти на зарплату працівникам, а це має бути 3-4 людини, щоб чергування забезпечити добу через три, і гроші на утримання приміщення», ‒ пояснив Терещук.

Він додав, що якихось особливих вимог до приміщення рятувальники не мали, головне, щоб там було тепло.

Тим часом Рокинівський селищний голова Марія Піскар каже, що проблема не в нестачі коштів чи небажанні їх передбачити, а в тому, що немає приміщення, яке можна було б використати для облаштування у ньому пункту пожежної охорони.

«Ми пропонували 2 приміщення – одне, складське, у Брищі. Діло в тому, що вся земля, яка в нас є, – це земля академії аграрних наук і фактично майно теж. Ми виїжджали і дивилися. Прекрасні гаражні приміщення є, але проблема в тому, що вони ‒ обйомисті, і коштів треба було на те, щоб облаштувати приміщення набагато більше, ніж дають нам на утримання автомобіля і людину, яка буде обслуговувати цей автомобіль. Треба було винайти кошти, вкласти у приміщення, яке ‒ державна власність, а не місцевої влади. І це виходить нецільове використання коштів. Через це нам це приміщення не підійшло. Ми готові були надати наші приміщення, але, щоб дати туди тепло, треба було повністю зробити ремонт покрівлі. Значні кошти», ‒ описала ситуацію посадовець.

Зрештою, за словами Марії Піскар, рятувальники разом з Луцькою районною владою вирішили шукати приміщення для пункту пожежної охорони на території Маяківської сільської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus